Jobbik: A kormány fejezze be a lakáscéllal takarékoskodók fenyegetését!

2018. november 16. 10:10

Egyes kormányzati megszólalások további negatív üzeneteket küldenek a magyar fiataloknak a Jobbik szerint.

2018. november 16. 10:10

A Jobbik szerint miután a Fidesz-KDNP napok alatt megszüntette a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, egyes kormányzati megszólalások további negatív üzeneteket küldenek azoknak a magyar fiataloknak, akik még mindig azon dolgoznak, hogy önálló otthonra tegyenek szert Magyarországon. 

Az ellenzéki párt azt közölte: a legutóbb Varga Mihály pénzügyminiszter vélelmezte, hogy a lakástakarékpénztári megtakarítások állami támogatásának kivezetése előtti napokban kötött utolsó szerződések spekulatívak voltak, miközben a valóság egyértelműen azt mutatja, hogy a döntéssel korábban kacérkodó emberek arra kényszerültek, hogy napok alatt hozzanak meg évekre szóló, komoly döntéseket. 

„Különösen káros, rosszhiszemű üzenet ez azon polgárok irányába, akik a nehézségek ellenére ezt a nemzetgazdaságot gyarapítják, itt fizetnek adót, s lakhatási céljaik tekintetében nem keresnek annyit, hogy igénybe vegyék a CSOK-ot. Azt a CSOK-ot, amelynek nem a támogatási összege nőtt, hanem az általa elérhető hitel nagysága, így továbbra is széles társadalmi csoportokat zár ki lakáscéljaik megvalósításából – például azokat, akik lakástakarékpénztári megtakarítással gyűjtötték össze a befizetendő önrészt” –  nyilatkozta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

(MTI OS)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsaturnuzs
2018. november 17. 00:53
Az ltp-szerződésekhez formanyomtatványokat kellett kitölteni, a személyi adatokkal, és hogy milyen futamidővel, milyen befizetéssel stb. akarunk szerződést kötni. Nem sok választási lehetőség volt, telefonon egyeztettük, hogy jól értjük-e az internetről letölthető tájékoztatót (jól értettük). Az adatokat emailben küldtük el, az ügyintéző Ctrl-C Ctrl-V-vel vitte be az adatokat a számítógépes űrlapokba, percek alatt. Időpontot egyeztettünk, elmentünk aláírni, részünkről ennyi volt. A szerződéseket ezután még ellenőrizték, felülvizsgálták (nem tudom, hogyan). Gondolom a személyi adatok valódiságát ellenőrizték, szintén számítógépes rendszerben. Ehhez se kellett sok idő. Másnap reggel emailt küldtek, amikor véglegesítették a szerződést. A lakástakarék-pénztárak nem csak állandó munkatársakkal dolgoznak (dolgoztak?), hanem külső ügynökökkel is. Mi is ügynökön keresztül kötöttünk. A törvény életbe léptetésétől kezdve nem aludt az ügyletek lezárásáig, ha törvényt sértettek, akkor a munka törvénykönyvét kellene megnézni, mit mond egy ilyen helyzetről.
Zsozsó
2018. november 16. 13:11
140 ezer kötés - Látszik mekkora csalás, mondjuk van 100 hely, ahol lehet kötni, az napi 1400 db szerződés, 8 órás nyitva tartás alatt. Ekkora fénymásoló kapacitásuk sincs. Óránként 175 szerződés, ha két napra vonatkoztatjuk, akkor ennek fele, 88, vagyis 40 másodpercenként 1 szerződés. Ennyi idő alatt a nevemet és a szig számomat se pötyögi be a Mancika...
Berecskereki
2018. november 16. 11:47
"Az látszik, hogy spekulatív volt az igénybevétel, hozamvadász szempontok érvényesültek. Itt valószínű, hogy talán nem szabályos vagy nem tisztességes módon köttettek a szerződések"- ezt mondta Varga Mihály az atv.hu-nak adott interjújában az utolsó nagy LTP-rohamról. Annak kivizsgálása viszont, hogy ezeket a szerződéseket tisztességesen kötötték-e, nem a Pénzügyminisztérium, hanem a Felügyelet dolga. Gulyás Gergely is elővette a mai Kormányinfón az LTP-kötések ügyét, elmondása szerint jogellenes, ha valaki a törvény hatályba lépését követően kötött állami támogatásos LTP-s szerződéseket. A miniszter szerint vannak olyan információk, amelyek szerint történtek ilyen jogellenes szerződéskötések, de ő is hangsúlyozta, hogy ezeket az ügyeket a Felügyeletnek kell kivizsgálnia. https://www.portfolio.hu/befektetes/ongondoskodas/gyanus-lett-a-kormanynak-az-utolso-nagy-ltp-roham.304450.html
Coccothraustes
2018. november 16. 11:24
A Jobbik fejezze be a fake news terjesztést és kocsmaszínvonal alatti kommunikációt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!