Magyar rendőrök segítik a határvédelmet a Balkánon

2018. október 17. 17:21

Szerbiában és Macedóniában segítenek a határok őrzésében.

2018. október 17. 17:21

Szerbiába tizenöt, Macedóniába pedig harminc magyar rendőr utazott el szerdán, hogy a fogadó országokkal közös határrendészeti műveletekben vegyen részt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján. A közlemény szerint a kontingensek tagjait Kovács István, az országos rendőrfőkapitány gazdasági helyettese búcsúztatta Budapesten, a Készenléti Rendőrség központjában.

A rendőrök a macedón-görög, illetve a szerb-bolgár határon járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzéséért és felderítéséért, valamint közreműködnek az embercsempészek és a Macedónia, illetve Szerbia területére belépő migránsok előállításában. A kiutazók nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem az adott országok belsejében is - írták.

Mindkét kontingenst terepjárókkal, éjjellátó-készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazókat pedig még mobil hőkamerával is felszerelték. A magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón, illetve a szerb fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják – olvasható a közleményben.

(MTI)

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AprilEsparza
2018. október 18. 12:16
A legjobb online munkahelyek ..... Az otthoni online otthoni vállalkozásokat kínáló cég hetente több, mint 9576 dollárt kereshet, röviddel több órányi munka után. Csatlakozzon hozzánk, és látogasson el honlapunkra további részletekért ... Így kezdtem ... >>>>>> http://www.Money47.Com
n0ri68
2018. október 18. 08:33
OFF: Itt lenne az ideje, hogy a mandiner komolyabban vegye a moderálást. Floodolással, nicklopással van tele a fórum!
AmyBrawley
2018. október 17. 20:59
Több mint 87 dollárért fizetek óránként otthonról, otthon 2 gyerekkel. Soha nem gondoltam volna, hogy képes lesz rá, de a legjobb barátom havonta meghaladja a 10k-ot, és meggyőzött, hogy próbáljak. A potenciál ezzel véget nem ér. Íme, amit csináltam........>>>>> http://www.Money47.Com
kizökkentidő
2018. október 17. 20:09
Funkcionális analfabéták kedvéért egy ki ismétlés: "A magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón, illetve a szerb fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!