Jobbik: A kormánypártok folytatják a magyar jövő felzabálását

2018. október 16. 14:35

A lakás-előtakarékosság állami támogatásának kivezetésével a kormánypártok „folytatják a magyar jövő felzabálását" – mondta keddi sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

2018. október 16. 14:35

A lakás-előtakarékosság állami támogatásának kivezetésével a kormánypártok „folytatják a magyar jövő felzabálását" – mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Szerinte a lépéssel a fiatalokba, a középkorúakba és az idősebbekbe is belerúgtak, „amit semmi nem indokolt". Két nap alatt statáriális módon „kivéreztették" az életüket tervezni kívánó polgárokat, akik így nem tudnak majd új építésű lakást vásárolni – mondta az ellenzéki politikus, aki szerint ezeknek az embereknek így az a lehetősége is elveszik, hogy pár év alatt legalább az önrészt összegyűjtsék, vagy bővítsék, felújítsák otthonukat. Ez pedig rontja a népesedési kilátásokat, gyorsítja a kivándorlást – vélekedett.

Z. Kárpát Dániel „legalábbis visszatetszőnek" nevezte a kormánypártok szerinte flegma magatartását akkor, amikor a családok évében már 1300-nál több családot lakoltattak ki, és nem zárult le a devizahitelesek kálváriája.

Szólt arról is: parlamenti és „kemény, markáns demonstrációkon" azon kívül is fellépnek az ügyben, valamint a köztársasági elnököt kérik majd fel alkotmányossági aggályaik eloszlatására.

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2018. október 16. 15:26
A lakástakarékok által fizetett 30 mrd osztalék forrása az állami támogatás, ami ezek szerint nem juthatott el az ügyfelekhez. Továbbá a működési költség, amin nem spóroltak (autók és bónuszok), csak a befizetett összegek kamatain (0,01%) ... Egyébként idővel ki fog derülni, hogy állami támogatás nélkül is megmaradnak a lakástakarékok, a dolog természeténél fogva hosszú lejáratú betétállományon elérhető profitra alapozva. Igaz nem lesznek szolgálati autók és bónuszok az üzletkötőknek (sőt talán üzletkötők se) ...
nemecsekerno_007
2018. október 16. 15:25
Na ezek is beálltak a "ballib" békakórusba...
KannibálTatárÚr
2018. október 16. 15:23
A Jobbikot nem lehet szűréslistára tenni?
zakar zoltán béla
2018. október 16. 15:15
Moslék
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!