Egy DK-s képviselő szerint Magyarországon hét éve megszüntették a vallásszabadságot

2018. október 24. 16:06

Arató Gergely az Országgyűlés szerdai ülésén feltette a kérdést, hogy mikor állítják helyre a vallásszabadságot?

2018. október 24. 16:06

Az egyházi törvényt is érintették a kérdések az Országgyűlés szerdai ülésén. Arató Gergely (DK) szerint Magyarországon hét éve megszüntették a vallásszabadságot az új egyházi törvénnyel. Emlékeztetett: a jogszabály miatt már az Alkotmánybíróság is mulasztásos alkotmánysértést állapított meg, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága pedig kártérítést ítélt meg az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösségnek az egyházi státusz elvesztése miatt. Mikor állítják helyre a vallásszabadságot? – kérdezte. 

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a válaszát úgy kezdte: „annak mindig van egy bája, amikor kommunisták kérnek minket számon az egyházi törvény kapcsán". Annyi bevett egyház, mint Magyarországon – harminckettő – sehol Európában nincs – hangsúlyozta. 

Emlékeztetett: korábban a „bizniszegyházak" visszaéltek a támogatásokkal. Annak a szervezetét szeretnék egyházi státuszban részesíteni, aki volt SZDSZ-es képviselő, Nobel-békedíjra terjesztette fel Soros Györgyöt és az egész magyarságot bűnösnek nevezi – bírált.  

(MTI)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2018. október 24. 21:57
De szép pocok.
A teremburáját
2018. október 24. 19:29
Dk -sok általában gátlástalan gazemberek, Arató még hülye is ráadásul! Lombroso spirituszba tette volna a fejét örök elrettentésként!
Rasdi
2018. október 24. 18:44
Tulajdonkép a lényegről semmi szó nincs. Mik az egyházként történő elismerés feltételei, és azok közül minek nem felel meg az az Evangéliumi Testvérközösség? Akkor volna hiteles a probléma, ha Arató et. bemutatná, hogy mindenben megfelelnek, és mégse ismerik el. Ha van rá törvény, az valahogy (jól vagy rosszul, az más kérdés) szabályozza a kérdést.
Erus01
2018. október 24. 17:41
Nem lehet igaz,hogy ezek ennyire sötétek. Már szót sem érdemelnek. Mindig van lejjebb. Arató idióta kígyózzon el bérmálkozni a hülye főnökével együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!