Benkő: A vártnál is sikeresebben működik a Zrínyi 2026

2018. október 15. 17:56

A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program eddigi eredményeiről beszélt a honvédelmi miniszter egy sajtóbeszélgetésen.

2018. október 15. 17:56

A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program eddigi eredményeiről, terveiről, valamint a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium (HM) tervezett szervezeti átalakításairól is beszélt a honvédelmi miniszter hétfőn Budapesten, egy sajtóbeszélgetésen.

Benkő Tibor úgy értékelt: a Zrínyi 2026 nemcsak elindult, hanem a vártnál is sikeresebben működik. Eredmények között említette a hazai pilótaképzés újraindítását, s elmondta: az eddig beszerzett 4 ZLIN típusú repülőn túl további 4 kiképző repülőgép beszerzése van folyamatban. 

Kiskunfélegyházán felállították azt a fegyvergyártó hadiüzemet, ahol vásárolt licenc alapján kézfegyverek, pisztolyok, géppisztolyok, gépkarabélyok gyártását kezdték meg. Emellett egy lőszer- és lőporgyártó üzem felállítását is tervezik – jelentette be a miniszter.

Kiemelte továbbá, hogy a vezetés és irányítás, a szervezeti keretek átalakítására is szükség van. Elmondta, hogy megszüntetik a HM és a Magyar Honvédség 16 évvel ezelőtt létrehozott integrációját. A miniszter, mint politikai vezető irányítja a HM-et, míg a honvédségi szervezeteket a Magyar Honvédség parancsnoka irányítja majd, aki a vezérkari főnök lesz.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wijuzoceno
2018. október 15. 21:43
Több mint 87 dollárért fizetek óránként otthonról, otthon 2 gyerekkel. Soha nem gondoltam volna, hogy képes lesz rá, de a legjobb barátom havonta meghaladja a 10k-ot, és meggyőzött, hogy próbáljak. A potenciál ezzel véget nem ér. Íme, amit csináltam......>>>> https://www.WebJob33.Com
3M..
2018. október 15. 20:03
Bizony szükség lesz rá, mivel a Fidesz egy erősen frusztrált, mindenre elszánt ellenséget is szerzett Magyarországnak. Akik mostanság, egy gyors "sikerre" éhesek. Szebb Jövőt!
tizuii
2018. október 15. 20:00
nem sok fegyver kell, hanem ütőképes, kb, 1000 km csapásmérő, hatékony
Einar
2018. október 15. 18:53
Összfegyvernemi haderőt kell fejleszteni. Magyarország földrajzi adottságaiból következően egy komoly ütőerőt jelentő, legújabb generációs, gyilkos harci-helikopter állományt kell beszereznünk, aztán jöhetnek majd az új generációs lánctalpas harckocsik is. Nagy kérdés persze, hogy honnan vásároljunk, hiszen mint tudjuk, a fegyverbeszerzéshez nem elég a pénz, annak elkérik a politikai árát is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!