Humorral készülünk, nem karaktergyilkossággal – Apáti Bence a Mandinernek

2018. október 01. 13:53

A közelmúlt politikai pálfordulásainak állít görbe tükröt a Hír TV Főhős című új műsora a készítők szándéka szerint. A hétfő este induló portrésorozat házigazdája Apáti Bence lesz, aki elmondta, arra koncentrálnak, hogy megmutassák azokat a „száznyolcvan fokos fordulatokat, amelyeket néhányan elkövettek az elmúlt időszakban.” Röpinterjúnk.

2018. október 01. 13:53
Kereki Gergő
Kereki Gergő

Októbertől új portréműsort indít a Hír TV. Célkeresztben a megmondóemberek, politikusok és közéleti szereplők. Interjút készítettünk a leendő műsorvezetővel, Apáti Bencével, aki az ígéri, a műsor egyszerre lesz humoros és szarkasztikus.

***

 

Főhős címmel új portréműsor indul a Hír Televízión. Kikről fog szólni ez a műsor?

Politikusokról elsősorban, de lesznek más vendégeink is. Az első körben olyan embereket fogunk bemutatni, mint például Csintalan Sándor.

Róla nehezen lehet eldönteni, hogy mi is valójában. Politikus? Véleményvezér? Blogger?

Most épp egy munkanélküli, furcsa állapotban lévő idős úr, aki éjjelenként mutat aktivitást a közösségi csatornáin. Mi ezeket a szerepléseit élvezettel nézzük, be is rakunk pár részt ezekből az első adásba. Arra koncentrálunk, hogy megmutassuk azokat a száznyolcvan fokos fordulatokat, amelyeket néhányan elkövettek az elmúlt időszakban. Csintalan a köpönyegforgatásnak, a folyamatos önellentmondásnak az állatorvosi lova, követhetetlen, amit ő csinál. Ezért jó, hogy rendelkezésünkre áll a Hír Televízió archívuma, ami megmutatja szóról szóra, hogy ki mit mondott korábban.

Említette a Hír Televízió archívumát. Csintalanon kívül más volt Hír TV-s műsorvezetőket is fognak szembesíteni?

Már vannak politikus nagyágyúink, akik fontosabbak náluk, az első alanyok ők lesznek. Ha őket lerendeztük, akkor jöhetnek az ilyen ínyencfalatok. Be fogjuk mutatni ezeknek az uraknak a pálfordulásait. Érdekes módon épp a G-nap után változtak meg. Hirtelen fideszesből jobbikosok lettek.

„Van egy kis elintéznivalónk az ellenzéki arcokkal” – nyilatkozta a műsor kapcsán a Magyar Időknek. Lejárató műsorra készüljünk?

Ezeket az embereket nem kell lejáratni. Ők már tökéletesen lejáratták magukat. Szerintem elég kíméletesek voltunk. Én legalábbis úgy fogalmaztam meg a szövegeimet, hogy azok humorosak, szarkasztikusak legyenek. Bemutatjuk őket, és együtt nevetünk a nézőkkel azon, hogy ezek az emberek komoly arccal, szenvedélyesen beszélve, pénzért és hatalomért elárulták az egy hónappal ezelőtti önmagukat. Ez egy vidám műsor lesz,

nem karaktergyilkosságra készülünk, a helyzet nevetségességét fogjuk bemutatni.

Milyen visszhangra számítanak?

Miközben „nincs ellenzéki sajtó”, aközben, ha beírom egy műsor után a Google-ba a nevem, cikkek sora jelenik meg arról, hogy milyen rettenetes és tehetségtelen vagyok, és milyen botrányos volt a szereplésem. Nyilván a főhőseink és az ellenzéki sajtó hatalmas sivalkodásba fognak kezdeni,

de mi ettől nem szoktunk megrettenni. Örülünk, ha kellemetlen perceket szerezhetünk nekik.

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2018. október 02. 12:34
Hát igen, úgy tűnik, kell még majd ide a rutin. Nem rossz az ötlet, de még csintalankodni kell rajta.
nyugalom
2018. október 02. 11:25
Miert is nem lehet eléjük tükröt tartani? A libsik ócsárlása természetes?
duzur
2018. október 02. 11:04
De humorosak az eltérések aközött is, amiket otthon nyilatkoznak a nagyágyuk meg külföldön. Ezeken is fognak csámcsogni a müsorban?..
kurbitalis
2018. október 02. 09:07
Óbagó-vernyákolóknak! Orbán nem "pálfordult". Antikommunista-nemzeti liberális volt. Az első tisztújítón győzött a szadesz-Fodorral és ügynökcsoportjával szemben, akik már másnap visszatakarodtak az ávós kölyök SZDSZ-elnök Pető Iván szárnyai alá. Antall idejekorán felvilágosította Orbánt a szadesz valós pofájáról. A nyílt szakítással még várniuk kellett. Orbán már nyilatkozott, hogy Antall javasolta, hogy távoltartással legyenek egyelőre, mert felmorzsolják őket. A médiahajón a patkány fajkaszházy meg is fenyegette őket" A kukából emeltünk ki, és oda is fogunk visszadobni benneteket". Akkoriban egyetlen egy jobbos lap volt, de " az se az vót". A libkomcsi média csinálta ki néhány hónap alatt a jogfolytonos történelmi Szocdem Pártot is. Ott volt tehát példának. Egyszeri megvilágosodás joga mindenkinek jár. A politikai ventillátor nem ugyanaz a kategória.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!