Vadásznapot rendeznek Gödöllőn

2018. szeptember 08. 17:26

Változatos program várja az érdeklődőket a Gödöllői Vadásznapon szeptember 16-án a Gödöllői Királyi Kastélyban.

2018. szeptember 08. 17:26

Agárfuttatás, lovasíjászat, múzeumpedagógiai foglalkozás és vadászkutya-bemutató is várja az érdeklődőket a Gödöllői Vadásznapon szeptember 16-án a Gödöllői Királyi Kastélyban.

A rendezvény látogatói megismerkedhetnek a hagyományos vadászati módokkal, emellett agárfuttatás, solymász-, íjász- és vadászkutya-bemutatók is szerepelnek a programok között – közölték a szervezők az MTI-vel. 

A Vadászkamara Kürtegyüttes és a Mészáros Gyöngyvirág Quartett koncerttel, az Aranyszamár Bábszínház és a Hahota Gyermek Színház mesejátékkal szórakoztatja a közönséget. Vári Dávid séf közreműködésével vadétellátványfőzés-bemutató lesz, a Magyar Íj Alapítvány átadja Az év magyar íja díjat, az Árpád Vére Lovasiskola pedig lovasíjász bemutatóra invitálja az érdeklődőket.

A kastély Sala Terrena termében Valaczkay Erzsébet vadászati festménytárlata látható, az állandó kiállításban Vadászkaland címmel múzeumpedagógiai programon, valamint tematikus vezetéseken vehetnek részt a gyerekek. A rendezvényen bemutatkozik a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum is, amely rejtvényekkel, állatnyomokkal és foglalkozásokkal várja a látogatókat.

A Vadásznap programjait elöltöltős fegyverek bemutatója, vadászgörény-simogató, struccszelídítés, hintózás a kastélyparkban és a Budakeszi Vadaspark állatbemutatója színesíti.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szotyiratöbbpénzt
2018. szeptember 09. 07:51
Ha a Semjén is megy, akkor érdemes a környéken láthatósági mellényeket húzni a nagyobb háziállatokra. A fővadásznak könnyen elsül a "keze"...
Bell & Sebastian
2018. szeptember 08. 22:46
Csupán arra céloztam, ha cseh specialitás az ablakon kihajítás, amit a mai napig művelnek puszta hagyománytiszteletből, lásd a nemzeti fegyvergyár birtoklása körüli véleménykülönbségeket, akkor a vadászbaleset igazi hungaricum, ugyanis a mindenki számára terhesé vált sakkfigurákat a csalitosban szokták megtalálni, frissen letört ágacskával a szájukban. Az utóbbit csak hozzáköltöttem a drámai hatás fokozása céljából, bár már enélkül is teljesen életszerű lenne.
3M..
2018. szeptember 08. 20:09
https://videa.hu/videok/allatok/koser-vagas-sokkolo-felvetelek-18-zsido.com-allatkinzas-9KzotKwJJkP2gmk8 Szebb Jövőt!
Akitlosz
2018. szeptember 08. 18:51
Érje utol ezeket a perverz szemétládákat az állatok haragja átka és bosszúja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!