Öt évre ítélték Ahmed H.-t

2018. szeptember 20. 12:23

A határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és társtettesként, állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettében találták bűnösnek Ahmed H.-t csütörtökön, Szegeden.

2018. szeptember 20. 12:23

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta Ahmed H.-t csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla. A táblabíróság a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és társtettesként, állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek másodfokon a Cipruson élő szír férfit. A férfi legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Döntésével a táblabíróság enyhítette az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által kiszabott hét év fegyházbüntetést.

(MTI)

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. szeptember 20. 20:12
Bárándy Family LTD
Akitlosz
2018. szeptember 20. 15:47
Ezek szerint engedtek az Amnesty International nyomásának. Az ítélet túl enyhe. Terrorcselekményért 10-20 év börtön jár vagy akár életfogytiglan is, amely büntetés azonban bizonyos feltételek esetén korlátlan mértékben enyhíthető. :-) Tehát terrorcselekményért gyakorlatilag a semmitől az életfogytiglanig bármire lehet ítélni. Ilyen hülye egy törvényt! Persze azért ilyen, hogy lehessen akár vádalkut is kötni.
balbako_
2018. szeptember 20. 14:59
Mitől lett egy évvel kevesebb?
Gyéressy Károly
2018. szeptember 20. 14:09
Mennyivel egyszerűbb, olcsóbb és igazságosabb lett volna ott helyben agyonlőni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!