Orbán Kerényi ravatalánál

2018. szeptember 03. 16:22

Mintha a saját tetteivel, a pályájával kapcsolatos kétségeinek adott volna hangot a kormányfő a budapesti Fiumei úti temetőben.

2018. szeptember 03. 16:22
Kabai Domokos Lajos

„Orbán Viktor – a gyászbeszéd szerint – azt értékelte benne, hogy 2002-ben, a parlamenti választás elvesztése után, vagyis nehéz időkben csatlakozott hozzá. Emiatt nevezte bajtársának Kerényi Imrét, aki úgymond »a polgári körök mozgalmának szellemi vezére« volt.

Az ám, de hol vannak már a polgári körök? Kívülállóként az embernek az a benyomása, hogy csak akkor húzzák elő őket, akkor mozgósítják a mára nyilvánvalóan megfogyatkozott tábor tagjait, ha politikatechnikai okokból ennek szükségét érzik a kampányguruk. Hogy ma olyan társadalmi mozgalmat alkotnának, amelynek befolyásával, hatásával számolniuk kellene a hatalom tényleges birtokosainak, ilyet aligha merne állítani bárki is. (...)

Ha valaki kegyeletsértéssel, embertelenséggel, nemzetietlenséggel vádolna már a kérdésfeltevés miatt is, annak kénytelen vagyok azt válaszolni: nem én alakítottam olyanná a magyarországi viszonyokat, amelyek közepette a közéleti eseménnyé tett egyéni politikusi megrendülés akár képmutatásnak is tűnhet. Ha pedig nem ilyen volt a kormányfő magatartása, mint ahogy szerintem sem ilyen volt, akkor csak arra gondolhat az ember, hogy mostanság, amikor kirajzolódnak az ország mély társadalmi-gazdasági válságának körvonalai, amikor a keleti és a nyugati politikusok között pávatáncolva egyre szorul a mozgástér Orbán Viktor, s vele együtt az ország körül, mintha a saját tetteivel, a pályájával kapcsolatos kétségeinek adott volna hangot a kormányfő a budapesti Fiumei úti temetőben, 2018. augusztus 31-én.

Ebből kiindulva érdemes meghallgatni még egyszer a beszédét. Már ha egyáltalán érdekel még itt valakit Magyarország sorsa, amely rég nem látott mértékben kötődik mostani miniszterelnökéhez.”

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2018. szeptember 04. 17:24
Alja. Publikálhatna a Mérce oldalon.
puszika
2018. szeptember 04. 15:10
Inkább az itt a bibi kisdobos,hogy a beszéd elhangzása után döbbentél rá, te fényévekre vagy lemaradva mögötte. Láthatóan nehezen tűröd az igazságot. Talán van még húsz éved,az alatt talán EGY TYÚKLÉPÉSSEL KÖTELÍTHETED,de ez nem biztos!!
patkányarcúáginéni
2018. szeptember 04. 14:53
Hazátlan mocsok ez az ember! (A zindex hozta a hányását, ott kommentálni nem lehetett. Meddig tűrhető a libsi szájtépés?)
Korrupt Kornél
2018. szeptember 04. 11:45
Lajos, ezt a Kabai előnevet honnan szerezted? Gondolod ezzel nem leszel a régi énedről felismerhető?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!