Eseti bizottságot hozna létre a kilakoltatások ellen a DK

2018. szeptember 24. 13:45

A DK parlamenti eseti bizottság felállítását kezdeményezi, hogy annak segítségével állítsák meg a „kilakoltatási válságot".

2018. szeptember 24. 13:45

A Demokratikus Koalíció parlamenti eseti bizottság felállítását kezdeményezi, hogy annak segítségével állítsák meg a „kilakoltatási válságot".

Székely Sándor, a DK frakciójának tagja hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a testületbe a parlamenti pártok civil szervezetek tagjait is delegálhatnák, mert a problémát csak egy átfogó párbeszéddel lehet megoldani.

A Szolidaritás Mozgalom elnöke azzal indokolt: a kormány meghirdette a családok évét, de ez sajnos arról szól, hogy a „magyar rendőrség segítségével hogyan lakoltatják ki" azokat, akik nem tudják fizetni a lakáshiteleiket. Jelenleg 250 ezer olyan hitelről tudnak, amelyet több mint hat hónapja nem fizetnek, vagyis a következő hetekben és hónapokban a lakosságnak több mint az egytizede veszítheti el lakását – közölte.

A képviselő arra kérte a kormánypártokat és az ellenzéket, hogy mindannyian támogassák a bizottság felállítását.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2018. szeptember 24. 18:21
Erről próbált szólni a Sargentini jelentés. Paramilitáris pártmilíciák felrúgják a jogállamiságot. A DK jogállami kockázat. 5%
feketeöves nirvana
2018. szeptember 24. 16:14
Hogy nem szakad le a pofájuk...!
Mutimi
2018. szeptember 24. 14:46
Ahhoz képest hogy nekik kellett volna annakidején jogalkotással kordában tartani a hitelezést, elég nagy a szájuk. Nyilván minden erkölcsi alapjuk megvan rá..... vagy nem.
Tidal_wave
2018. szeptember 24. 14:39
Emlékezzünk, hogy mit is mondott Gyurcsány jegybankelnöke 2008. őszén (persze nem a nyilvánosságnak, hanem csak az amerikai nagykövetnek), arról, hogy nincsen ingyen ebéd, a magyarok tanulják meg, hogy mi a kapitalizmus...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!