CDU-s politikus: története egyik legnagyobb hibáját követte el az EP

2018. szeptember 12. 16:59

Története egyik legnagyobb hibáját követte el az EP „Magyarország megbüntetésével" – jelentette ki Arnold Vaatz.

2018. szeptember 12. 16:59

Története egyik legnagyobb hibáját követte el az Európai Parlament (EP) „Magyarország megbüntetésével" – jelentette ki a Sargentini-jelentés elfogadásáról Arnold Vaatz, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa, a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának helyettes vezetője szerdán Berlinben.

A magyar közmédiának adott nyilatkozatában kiemelte, hogy nagyon sajnálja az EP döntését, és azt is, hogy számos párttársa részt vett a „Magyarország elleni büntető akcióban". Az EP döntésének „pusztító" hatása lesz, mert „a kelet-európai országok az eddiginél is komolyabban elgondolkodnak azon, hogy miként fordulhatnak el Európától" – mondta Arnold Vaatz.

A Sargentini-jelentésnek a magyar sajtó helyzetéről tett megállapításait bírálva hozzátette: a jelentés nyugat-európai készítői abból indulnak ki, hogy Nyugat-Európában teljes a sajtó szabadsága, holott a német média működését tekintve kérdés, hogy ez valóban így van-e.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. szeptember 12. 20:22
IGEN
Akitlosz
2018. szeptember 12. 19:23
Németország is elgondolkodhatna már, hogy miként forduljon a végre a német nemzeti érdekek felé! Ha nem nyer az AFD vagy valami hasonló párt belátható időn belül, akkor Németország jövője sötétebb még a jelenénél is. A kereszténydemokrácia csupán a bal oldal jobb széle, de nem jobboldal és nem nemzeti.
Tidal_wave
2018. szeptember 12. 18:35
Sajnos ma az bizonyosodott be, hogy a Pozsgay Imrétől származó, mára szállóigévé vállt mondás "A politikában a hála az nem egy ismert kategória." nagyon igaz. Manfred Weber az elmúlt években (legutóbb a választások előtt) magasztalta Orbánt, mint aki hasznos vitákat gerjeszt és érdekes mondani valója van. Most meg, hogy pitiznie kell a Néppárt és a baloldal előtt, hogy megszerezze a Spitzenkandidat pozíciót, szépen ellépett Orbán mellől. Sebastian Kurz, aki valamiért most nagyon jó fiú akar lenni és megfelelni, dettó (csak az ő esetében ez nehezebben érthető)...
péterx
2018. szeptember 12. 17:29
Van őszinte, becsületes, távlatosan gondolkodó CDU-s is, hála Isten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!