Budapest és Betlehem testvérvárosok lettek

2018. szeptember 26. 10:46

B&B.

2018. szeptember 26. 10:46

Jóváhagyta a ciszjordániai Betlehem és Budapest között nemrégiben megkötött testvérvárosi megállapodást a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

A testület egyhangúlag támogatta a megállapodást, amelynek keretében lehetőség nyílik a klasszikus kultúra (színház, irodalom, zene, képzőművészetek, néprajz), a turizmus és zarándoklat, az ifjúság és sport, valamint a történelmi és kulturális örökség védelme és megőrzése területén való együttműködésre.

A Betlehem és Budapest közötti első kapcsolatfelvétel 2011-ben történt Tarlós István főpolgármester betlehemi látogatása alkalmával.

A főpolgármester idén júniusban hivatalában fogadta a palesztin nagykövetet, aki átadta Anton Szalman, Betlehem polgármesterének meghívólevelét. A meghívólevélben a betlehemi városháza egyúttal javaslatot tett arra, hogy „Budapest és Betlehem között testvérvárosi együttműködés létesüljön elsősorban a két város baráti kapcsolatainak erősítése, sokszínűvé tétele, valamint a kölcsönös érdeklődésre számot tartó területeken való együttműködés lehetőségének megteremtése céljából".

Tarlós István a meghívásának eleget téve ellátogatott Betlehembe és a városvezetők szeptember 3-án aláírták a két város közötti testvérvárosi megállapodást.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zöldalma
2018. szeptember 27. 07:36
a muszlimok által bitorolt várossal. szégyen.
Cassi
2018. szeptember 26. 14:35
Betlehemben már alig vannak zsidók vagy keresztények, szinte teljesen muszlim (palesztin) város (inkább falu a mérete alapján), és már évek óta tart a nem muszlimok elvándorlása. Tarlósék tisztában vannak ezzel?
anegy_
2018. szeptember 26. 14:22
Érdekes "hangulatú" város (síri csend , és ......) ott a 6 m magas betonfal mögött. Számomra zabszem-próba volt évekkel ezelőtt.
polnemkor
2018. szeptember 26. 11:11
Helyes lépés, szép gesztus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!