Szijjártó: Számos ponton egyezik az olasz és a magyar kormány migrációs politikája

2018. augusztus 23. 19:30

A magyar kormánynak továbbra is az az álláspontja, hogy a migránsokat nem szétosztani kell az EU-országok között, hanem meggátolni, hogy Európába érkezzenek – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Rómában.

2018. augusztus 23. 19:30

Számos ponton egyezik az olasz és a magyar kormány migrációs politikája – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Rómában az MTI-nek, miután találkozott olasz kollegájával, Enzo Moavero Milanesivel. 

A magyar kormány mindenkivel együttműködik, aki az illegális bevándorlás megállítását és a határvédelem elsőbbségét tűzi zászlajára – közölte Szijjártó Péter. Hozzátette: a magyar kormánynak továbbra is az az álláspontja, hogy a migránsokat nem szétosztani kell az EU-országok között, hanem meggátolni, hogy Európába érkezzenek. 

A politikus elmondta: az olasz diplomácia vezetőjével Ukrajnának a nemzeti kisebbségekkel szembeni „elfogadhatatlan” magatartásáról is beszélt. Szijjártó Péter a katolikus törvényhozók nemzetközi hálózatának éves szemináriuma alkalmából tartózkodott az olasz fővárosban.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. augusztus 23. 21:14
"Szijjártó: Számos ponton egyezik az olasz és a magyar kormány migrációs politikája " Tényleg? Magyarország is tömegével telepíti be az afrikaiakat a tengeren át? Olaszország migrációs politikája az egyik legrosszabb és legveszélyesebb. Tömegével engedik be az illegális bevándorlókat, amelyeket aztán más EU tagállamokra akarnak rásózni. Ezt méltatja Szijjártó? :-(
Pelso j.
2018. augusztus 23. 20:44
és?
VakzKommondor
2018. augusztus 23. 20:32
https://444.hu/2018/08/23/ez-mar-a-csalad-penze Lassan annyi marad majd a lorincnek a vagyonából a kis gázos tulajdonában, mint a horvátoknak az Orbán család után. Útszéli szaros pelenka .
Óbor Dezső
2018. augusztus 23. 20:11
Csak így tovább Péter, világosan a magyar érdekek kimondásával akkor baj nem lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!