Az örökbefogadó meleg pároknak is jár a GYED

2018. június 27. 21:03

A magyar szabályozások értelmében a bejegyzett élettársi kapcsolatra ugyanazon szabályok vonatkoznak, mint a házasságra: ezt használta ki egy azonos nemű pár.

2018. június 27. 21:03

Az örökbefogadó meleg pároknak is jár a GYED – mondta ki Budapest Főváros Kormányhivatala: a hivatal korábbi elutasító álláspontját változtatta meg azzal, hogy elismerte, a Magyarországon a melegek számára is engedélyezett bejegyzett élettársi kapcsolatra is alkalmazni kell a házasságra vonatkozó szabályokat.

A 444 arról ír, a kormányhivatalt egy hét éve együtt élő (és 2015 óta bejegyzett élettársi kapcsolatban élő) pár, Ádám és Márton keresték meg a GYED-del kapcsolatban. A magyar jogszabályok jelenleg nem teszik lehetővé az azonos nemű párok számára a közös örökbefogadást, azt viszont nem tiltja semmi, hogy a pár egyik tagja fogadjon örökbe egy gyermeket: ezzel Márton 2018 tavaszán élt is, ennek értelmében folyamodott a támogatáshoz.

Az örökbefogadás után úgy döntöttek, felváltva maradnak otthon a gyerekkel – ezért nem csupán Márton, de Ádám is GYED-et szeretett volna igényelni. Ezt a kormányhivatal első körben megtagadta, mondván, hogy a házastársakra vonatkozó szabályok „társadalombiztosítási jogviszonyra nem terjednek ki”.

Később a Háttér Társaság panasszal élt a döntés ellen, melynek a Kormányhivatal helyt is adott – sőt, még korábbi hibás tájékoztatásáért is elnézést kért.

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kalányos Dzsonidepp
2018. június 28. 12:38
" örökbefogadó meleg párok " :-)))))))))) Már maga ez egy abszurd kifejezés . A heterokat görcsösen másoló szemét buzikról van szó , akik nagy picsánrugást érdemelnének , nem gyedet . A buzi párokat meg kellene adóztatni kedvezmények helyett .
Csigorin
2018. június 28. 09:21
No aztan hogy visitanak hogy nincsenek jogai a buziknak, meg a BET nem jo nekik csak a "hazassag". Egyebkent azzal nincs bajom hogy kaphat GYEDet ha egyszer jar a gyerek miatt, azzal viszont mar igen hogy orokbefogadhattak.
Zakаr Zoltán Béla
2018. június 28. 08:18
Tegnap díDzséYes!enél jártam,és---------->$zipuááÁ volt+++++++++iKERgúznáLyt -alTESTi!!!!;!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! MIMM
formaegy
2018. június 28. 08:06
Bejegyzett élettársi kapcsolat a buziknál? Buzik is fogadhatnak örökbe gyereket? Milyen vizsgálaton esik keresztül az a gyerek, hogy buzi-e? Ha nem, hogyan lehet ilyen fertőbe odadobni? Egy ember is fogadhat örökbe gyereket? Hogyan is állunk a család fogalmával? (KDNP???) Ezek a törvények mióta vannak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!