Róna Péter is elhagyja az LMP-t

2018. május 30. 09:48

„A párt szellemi tartalma az utóbbi időben elsekélyesedett, kiüresedett” – tartja az LMP-ről Róna Péter, aki kedden jelentette be, hogy elhagyja a pártot.

2018. május 30. 09:48

Az LMP-t újabb tagja, Róna Péter közgazdás is elhagyja – közölte az Index. Távozását Róna a Klub Rádió Megbeszéljük nevű műsorának kedd esti adásában jelentette be. Lemondására a párt még nem reagált. 

A politikus indoklásként azt mondta, a pártban zajló események, a kizárások és eltiltások miatt már nem tudja támogatni a szervezetet. Kritikaként fogalmazta meg, hogy a párt elindult az „orbáni úton” mikor saját szabályait hatalmi megfontolások alapján alkalmazta. Hozzátette: és az elmúlt időszakban az LMP-ben előforduló, „nem egy megalapozott szabályrendszer szerint folyó” eljárások olyan természetűek, amik megkérdőjelezik a párt létjogosultságát. Ezen felül Róna úgy látja, „a párt szellemi tartalma az utóbbi időben elsekélyesedett, kiüresedett” – írja az oldal.

Róna úgy látja, jogszerűtlen döntés volt Hadházy Ákos két éves eltiltása, aminek tartalmilag sincsen értelme. Véleménye szerint ugyanez érvényes Ábrahám Júlia volt elnökségi tagra is. 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2018. május 30. 21:43
Fosjellemű ember.
kata56
2018. május 30. 21:06
Szegény Róna Péter. Már három vagy 4 évvel ezelőtt írta meg egy nyílt levélben, hogy belátja, nem érti a magyar politikiát, ezért ki is lép belőle. És most már nem tudom hanyadik médiában látom-hallom, hogy most aztán már tényleg blablabla... Kicsit mintha elment volna...felette az idő... Ideje lenne abbahagyni, kedves Róna Péter, mert egyre szánalmasabbá válik, amit csinál. Pedig hajdan nagy tisztelője voltam...
fapipa
2018. május 30. 20:47
Már késő. A lomposoknak sajtszaga lett tőle.
kombinátor
2018. május 30. 19:37
szél b-nek persze semmihez nincs köze
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!