Orbán: Több méltányosságot kérünk a zsidó vezetőktől

2018. május 18. 10:15

„Politikánknak erkölcsi és elvi okai vannak, továbbá a zsidó-keresztény együttélés eszméjét is szolgálják, amelyben mi továbbra is töretlenül hiszünk” – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Zsidó Világkongresszus elnökének, aki a Soros-alapítvány elköltözése miatt kritizálta Magyarországot.

2018. május 18. 10:15

Mélyen sérti Magyarországot és polgárait Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnökének az Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítvány) Budapestről Berlinbe költözéséről tett nyilvános állásfoglalása; az ügyben levelet írt Orbán Viktor miniszterelnök a szervezet vezetőjének – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken az MTI-t.

„Csodálkozunk. (...) Az alapítvány elköltözésének Budapesten köztudott és nyilvánvaló oka, hogy Magyarország olyan szabályokat vezetett be, amelyek a transzparenciát kiterjesztik a külföldről finanszírozott szervezetekre is” – olvasható a levélben. 

„Tisztelettel felhívom az elnök úr figyelmét, hogy az alapítványt és annak alapítóját személyes felelősség terheli az európai antiszemitizmus növekedéséért is. Olyan személyeket is bejuttatott a migránsok között Európába, akiknek politikai és vallási nézetei érzékelhető mértékben megnövelték a zsidó közösségek veszélyeztetettségét. Ezzel szemben Magyarország és annak kormánya az európai zsidó közösségeket is védi, amikor megakadályozza a migránsok ellenőrizetlen bejutását az Európai Unió területére” – szögezi le írásában a miniszterelnök.

„Politikánknak erkölcsi és elvi okai vannak, továbbá a zsidó-keresztény együttélés eszméjét is szolgálják, amelyben mi továbbra is töretlenül hiszünk. Ezért a Zsidó Világkongresszustól természetesen sem elismerést, sem köszönetet nem várunk. Elvárunk ellenben az óceán másik, biztonságosabb részén élő zsidó vezetőktől több éleslátást és együttérzést, a nyilvánosság elé tárt véleményükben több tényszerűséget, tiszteletet és méltányosságot” – írta levele végén „fogyatkozó reménységgel” Orbán Viktor.

Ronald S. Lauder a német Bild lapban szerdán megjelent nyilatkozatában aggodalmát fejezte ki az alapítvány Berlinbe költözése miatt. A Zsidó Világkongresszus elnöke szerint ugyan nem kell mindennel egyetérteni, amit Soros György mond vagy csinál, ugyanakkor méltatlannak nevezte a bánásmódot egy olyan emberrel szemben, aki olyan sokat tett a kelet-közép-európai országokban a demokrácia terjesztéséért a kommunizmus bukása után.

(MTI)

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemoda Buda
2018. május 19. 10:21
Annyi tiszteletet adhatnak a veztők, amennyit a zsidók úgy általában ! Nem tud orbán csak a vezetőkkek meccsezni ! És persze, zsidók is vannak különfélék. Még fideszes is van, uram, bocsá ....
yes_we_can
2018. május 18. 23:00
Javasolnám a Miniszterelnök Úrnak,hogy olvasgasson "Kolozsvári Szalonnát",ha igazán ismerni szeretné a hazai zsidóság gondolkodását!
Agricola
2018. május 18. 17:02
Ki ez a Ronald S. Lauder? Gyurcsány Ferencet hivatali visszaélés gyanújával JELENTETTE FEL 2009 OKTÓBERBEN SCHIFFER ANDRÁS. A vádak szerint az államnak nagy vagyoni hátrányt okozva próbálta átruházni a sukorói ingatlant egy nagyon befolyásos befektetői csoportnak. Kikből is áll a befektetői csoport. A sokat emlegetett Joav Blum a legkisebb láncszem, feladata az volt, hogy biztosítsa az ingatlant, ami, mint látjuk, nem sikerült neki. Csendestársa a nagykutyának egyáltalán nem nevezhető Itzak Fischer üzletember, ÁM A KÉT IGAZI HÁTTÉREMBER RONALD S. LAUDER ÉS FRED H. LANGHAMMER. Előbbi tulajdonosa, utóbbi vezérigazgatója és felfuttatója volt az Estée Lauder Groupnak. Az utóbbi években Lauder teljes vagyonát Langhammer kezeli, s annak ellenére ő számít az üzleti döntéshozónak, hogy társadalmi rangban és vagyonban a magyar anyától származó Lauder „magasabb szinten” áll, (NOL A sukorói King's City hosszú története 2010-08-13 KING'S CITY SUKORÓ KASZINÓ) A Ronald S. Lauder, Fred H. Langhammer és Joav Blum nevével fémjelzett külföldi befektetői csoport, a ciprusi bejegyzésű Vigotop Ltd. Washingtonban választottbírósági eljárást indított Magyarország ellen 2011-ben. Több mint százmilliárd forintot követelnek, amiért szerintük a magyar állam jogellenesen, diszkriminatív módon „államosította” a beruházásukat, és kártalanítás nélkül megfosztotta őket a kaszinóépítés lehetőségétől. A beidézett tanúk kiknek az érdekeit képviselték? GYURCSÁNY FERENC, TÁTRAI MIKLÓS ÉS CSÁSZY ZSOLT A KÜLFÖLDI BEFEKTETŐK TANÚJA VOLT (a magyar állam ellenében, a befektetők érdekében. A Zsidó Világkongresszus jelenlegi elnöke, Ronald S. Lauder) Az ő szóbeli, illetve írásos tanúvallomásuk megítélése a bíróság feladata. UGYANAKKOR OSZKÓ PÉTER A BAJNAI KORMÁNY VOLT PÉNZÜGYMINISZTERE A MAGYAR ÁLLAM OLDALÁN TETT VALLOMÁST. a KC Bidding által kezdeményezett eljárást a bíróság a napokban első fokon megszüntette. Forrás: Magyar Nemzet SUKORÓ-ÜGY: PERT VESZTETTEK LAUDERÉK.
catalina9
2018. május 18. 16:45
Orbán: Több méltányosságot kérünk a zsidó vezetőktől" Méltányosságot??? Erről az egészről egy régi vicc jut eszembe: Grün elhatározza, hogy meglátogatja rég nem látott barátját, Kohnt Párizsban. Vonattal utazik, a hálókocsiban övé a felső ágy. Este felmegy, elhelyezkedik, majd kisvártatva leszól az alatta fekvő úrnak: – Ne haragudjon, lent felejtettem a könyvemet, feladná? – Kérem, természetesen, tessék. Grün kisvártatva ismét leszól: – Elnézést uram, röstellem, de a szemüvegemet is lent hagytam… – Semmi baj, tessék parancsolni! Kisvártatva Grün újra: – Bocsásson meg, de ott van a sarokban a büdös zoknim, megtenné, hogy kiviszi és kilögyböli kicsit? – Na de uram! Azért mindennek van határa!… Reggel befut a vonat, Kohn várja Grünt az állomáson és kérdezi: – Szervusz Grün! Hogy utaztál? – Ne is mondd, kérlek! Egész úton össze voltam zárva egy antiszemitával!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!