Megvan Tállai utódja a NAV élén

2018. május 24. 07:33

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter további adócsökkentéseket, és 4 százalék feletti növekedést ígért az új kormányzati ciklusra.

2018. május 24. 07:33

Szerdán bejelentette Varga Mihály pénzügyminiszter, ki váltja Tállai Andrást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöki tisztségében – írja a HVG. Az új NAV-vezető eszerint Izer Norbert eddigi helyettes államtitkár lesz, aki az adóügyekért felel. Tállai bár távozott az adóhatóság éléről, ám a tárca politikai államtitkári tisztségét megtartotta.

Varga Mihály emellett arról is beszélt, a most kezdődő kormányzati ciklusra újabb adócsökkentések várhatók. Emellett kifejtette, szeretnék a gazdaság növekedését 4 százalék fölött tartani, ennek érdekében a beruházások számát növelnék.

A nemzetgazdasági miniszter leszögezte: a szigorú költségvetési politikából nem kíván engedni. 

A tárcavezető még azt is hozzátette: június első felében kerülhet a jövő évi költségvetés az Országgyűlés elé, melyről a már megszokott módon a tavaszi ülésszakban döntenek a honatyák.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2018. május 24. 09:57
Nemcsak a NAV, hanem minden állami intézmény oly tökéletesen működött eddig, - mármint a kommunikáció szerint. Akkor mi szükség a személycserékre?
na még ez is
2018. május 24. 08:25
Aztán már azt mondták, hogy mégsem. Izer lesz az adóügyekért felelős államtitkár, de a posztot elválasztják a NAV elnöki tisztségtől. Utóbbira még nincs jelölt (legalábbis nem publikus)
EJános
2018. május 24. 08:24
Ja, hogy ezért emelkednek az üzemanyagárak... És már nem csak Mezőkövesden. Végünk van, fussatok, bolondok!
még fokozza
2018. május 24. 08:20
Nem lehetett könnyű pótolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!