Igazi betontengerré válna több belvárosi utca

2018. május 31. 10:44

A gyalogosok csak árnyak a látványterveken, parkoló autóból viszont annál többet látunk.

2018. május 31. 10:44

Mindegy hétezer négyzetméteres területen újul meg a Belváros déli része - közölte a Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft. A közterület-felújítás során új burkolatot kap a Ferenczy István utca Múzeum körút és a Magyar utca közötti szakasza, a Reáltanoda utca, a Szép utca és a Magyar utca is. Ezzel megnövelnék a gyalogosfelületek méretét, miközben a parkolóhelyek számát is megtartanák – közölte a városfejlesztő cég.

A beruházásról látványtervek is megjelentek, melyeken látszik, továbbra is az autók kerülnének fókuszba a beruházás során, miközben zöldfelület csak minimálisan, vagy egyáltalán nem létesülne. Az is látszik, a terveken az embereket egész egyszerűen árnyékokként ábrázolták, míg a gépkocsik több helyen a járdaszegélyen is parkolhatnak.

Vitézy Dávid, a BKK volt vezérigazgatója Facebook-oldalán reagált a kivitelezésre: azt írta, „nem lenne rossz, ha egyszer eljutna végre oda Budapest, hogy a belváros kellős közepén egy utca felújítása nem arról szól, miképp lehet minél több autót beszuszakolni, az embereket pedig mindössze árnyékként megjeleníteni, ahogy - egyébként a jogszabályoknak meg sem felelő, szűk járdán - oldalaznak az autók és a házfal között...”

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. június 02. 08:19
Mit ír ki a nemzeti számítógépe? Frissítés Pro verzióra. Mit ír ki a liberális számítógépe? Frissítés Per verzióra.
pemete jakab
2018. június 01. 21:54
"Igazi betontengerré válna több belvárosi utca" A felcsúti út porában szocializálódott Viktorkának ez a fejlődés: mindent öntsünk betonba és aszfaltba (ld. Vársoliget).
izo1210
2018. június 01. 18:03
Nem baj, majd járnak helikopterrel az emberek a gyalog megközelíthetetlen helyekre.
Korn
2018. június 01. 08:17
Azt sosem értettem, hogy a putripestieket ki akadályozza meg, hogy legalább az erkélyeiken növényt tartsanak. Persze háborogni a legegyszerűbb, azzal nincs meló.:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!