Egy napon át tüntetnek az uniós zászlóért a Liberálisok

2018. május 09. 11:45

24 órás demonstrációt szervez a Magyar Liberális Párt és ifjúsági szervezete, a Liberális Fiatalok Társasága (LIFT). Céljuk, hogy az uniós zászló ismét helyet kapjon a Parlament előtt.

2018. május 09. 11:45

 A Magyar Liberális Párt és ifjúsági szervezete, a Liberális Fiatalok Társasága (LIFT) szerdán 24 órás demonstrációt kezdett a Parlament előtt, amelyen azt követelik, hogy az épületre újra helyezzék ki az uniós zászlót.

 A párt elnökhelyettese a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján megismételte korábbi javaslatukat is, hogy az önmagukat „EU-pártinak” gondoló ellenzéki erők készítsenek közös listát az uniós választásra. Sermer Ádám – a kormányellenes tüntetésekre utalva – azt mondta, hogy az EP-választás tökéletes alkalom arra, hogy megmutassák, valóban ők a többség. A politikus úgy fogalmazott: ideológiai alapon, az EU mellett kiállva, együtt fordulhatnak szembe a kormány „Brüsszel-ellenes uszításával”.

Indoklásként kiemelte, hogy a Liberálisok készíttettek egy felmérést, amely azt mutatja, hogy a választók 45 százaléka hajlandó lenne egy közös listára szavazni az EP-választáson. Hozzátette, a közös listán induló pártok utólag eldönthetnék, hogy bejutott képviselőik melyik frakcióba üljenek be.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2018. május 10. 11:50
"a közös listán induló pártok utólag eldönthetnék, hogy bejutott képviselőik melyik frakcióba üljenek be" - mert nektek megint a hatalmi gerjedelem a fontos és nem a független Magyarország és a magyar emberek képviselete.
apika2
2018. május 10. 08:42
"Hozzátette, a közös listán induló pártok utólag eldönthetnék, hogy bejutott képviselőik melyik frakcióba üljenek be." ...hát ez jó... Szavazz rájuk, és ők majd eldöntik hol, melyik frakcióban képviselnek :) Úgy add a voksodat, hogy azt se tudd milyen elvet fog képviselni... Ezek már tényleg ennyire hülyének nézik az embereket, vagy annyira zárt világban élnek, hogy elment a realitásérzékük?
Negue
2018. május 10. 00:22
"a Liberálisok készíttettek egy felmérést, amely azt mutatja, hogy a választók 45 százaléka hajlandó lenne egy közös listára szavazni az EP-választáson. " Mikor mértétek ezt fel, és hol kicsi csillagjaim?
Akitlosz
2018. május 09. 21:59
Na ezzel az akciójukkal jól leküzdik magukat 0,07%-ról 0,06%-ra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!