Mateusz Morawiecki is részt vesz pénteken a szmolenszki emlékmű budapesti avatásán

2018. április 05. 22:19

Az emlékmű a magyar kormány, a fővárosi önkormányzat és Budafok-Tétény önkormányzata együttműködésében létesült.

2018. április 05. 22:19

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő is részt vesz pénteken a Mementó Szmolenszkért elnevezésű emlékmű pénteki budapesti avatásán –erősítette meg a lengyel miniszterelnöki hivatal.

Szerdán a lengyel kormánypárt szóvivője már közölte, hogy a pénteki ünnepségen jelen lesz Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke is. 

A PAP beszámolója szerint az emlékmű a magyar kormány, a fővárosi önkormányzat és Budafok-Tétény önkormányzata együttműködésében létesült. 

A Mementó Szmolenszkért elnevezésű emlékművet a lengyel kormányfői hivatal honlapján szereplő hivatalos program szerint pénteken  délelőtt avatják fel Budapest XXII. kerületében. 

A 2010-es szmolenszki légikatasztrófában a lengyel állami küldöttség 96 tagja halt meg, köztük volt a PiS elnökének ikertestvére, Lech Kaczynski akkori államfő is.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2018. április 06. 10:28
Isten hozta lengyel barátainkat!
kizökkentidő
2018. április 06. 07:55
Semmiféle ellenérzés nincs bennem a lengyel emlékmű kapcsán. Erősítsük meg ezer szállal ezt a régi és igaz barátságot! A fanyalgókkal meg nem kell foglalkozni. Mindig vannak olyanok akiknek semmi nem jó.
noMores
2018. április 06. 07:23
Hat igen. Nyugatrol mar nem jonnek..
balbako_
2018. április 06. 06:23
Mindkét nép számára fontos emlékmű!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!