Kelemen Hunor: A kisebbségvédelmi kezdeményezés erősíti az Európai Uniót

2018. április 11. 10:08

Erősíti az EU-t a Minority SafePack az RMDSZ elnöke szerint.

2018. április 11. 10:08

Az őshonos kisebbségeknek európai szintű védelmet szorgalmazó európai polgári kezdeményezés nem irányul senki ellen, és erősíti az Európai Uniót – mondta a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke szerdán, miután a román országos népességnyilvántartó hivatalnál iktatták a Minority SafePack Initiative (MSPI) Romániában gyűjtött aláírásait.

Kelemen Hunor szerint a 2019-2024-es mandátumban az EU-nak az őshonos kisebbségek védelmét illetően is változnia kell. Vincze Lóránt, az európai őshonos nemzeti kisebbségek ernyőszervezetének, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke arról számolt be: nemcsak a minimális feltételek teljesültek, a szükséges egymilliónál legalább negyedmillióval több aláírás gyűlt össze, és a küszöböt 7 helyett 11 tagországban sikerült átlépni, az őshonos kisebbségek jogainak kodifikációja érdekében.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Natali
2018. április 11. 15:46
Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. Szeretek utazni. Olyan embert keresek, aki meghív engem. Megmutatja az országot vagy a várost. És csak legyen egy jó idő együtt. Saját fotóim a https://goo.gl/iykWCV oldalon Ezen az oldalon is elérhetőek a kapcsolati adatai
oskar
2018. április 11. 11:23
A nemzetállamok előtt az uralkodókhoz tartozás fogta össze az embereket. A nemzetállamok megszületésében meghúzott határok szétválasztottak. A EU- ban megszűnő belső határok - ha a kisebbségi jogokat elismerik- a legjobb megoldás az együttélésre és az erősítő az EU-t, és vele együtt minden nemzetet. Az egyébként nagyon érdekes, hogy akik a nemzet ellen vannak, akik civilszervezeteket támogatják, miért nem veszik a nemzethez való tartozást is egy civil szervezethez való tartozásnak?
dick52
2018. április 11. 11:22
Túl azon, hogy bárkit megbántanek, 2022 - ben már nem lesz ellenzék. ( Remélem )
kizökkentidő
2018. április 11. 10:20
Kíváncsian várom a fejleményeket. Egyébként én a magyar parlamentbe is szívesen látnék néhány határon túli magyar mandátumot.Mondom ezt úgy, hogy mindig az anyaországban éltem és mégis hazabeszélek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!