Karácsony: Nem támogatjuk a kvótákat

2018. április 05. 15:18

A kvótákat nem fogadja el, de részt venne az EU-s menekültpolitikában az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

2018. április 05. 15:18

A HVG interjút készített Karácsony Gergellyel. Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje kijelentette, hogy amennyiben ő lesz a kormányfő, nem engedi meg, hogy betelepítsék Magyarországra azt az 1294 menekültet, akiket az EU szerint be kéne fogadni.

Karácsony először úgy fogalmazott, hogy „Gyomorforgató és tarthatatlan, hogy a kormány népszavazást csinál arról, hogy senkit nem szabad befogadni, majd mikor kiderül, hogy 1300 menekülttel mégis megtette, azt mondja, ja, hát oltalommal lehet”.

Ezután viszont azt válaszolta riporter kérdésére, hogy az 1294 EU-s kvóta alapján hozzánk rendelt menekültet nem fogadná be. „Mi nem támogatjuk a betelepítési kvótákat” – mondta Karácsony Gergely.

A miniszterelnök-jelölt úgy véli: „az előző kormány olyan politikai ügyet csinált ebből, hogy nem lehet elválasztani a menedékkérőket a gazdasági bevándorlóktól. Amíg az ügyben nincs egy lecsendesedett, racionális politikai vita, addig a kötelező kvóta nem járható út. De ebből nem következik, hogy ne vennénk részt az EU-s menedékpolitikában.”

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alvarez
2018. április 05. 22:19
Figyeljünk csak erre a pubira, mit is mond 3:50-nél! https://www.youtube.com/watch?v=QFz5URBkxQc
Pannon kapitány
2018. április 05. 21:34
A fogalmakkal sincs tisztában, sem a tényekkel!
zolka50.50
2018. április 05. 21:06
"a kötelező kvóta nem járható út. De ebből nem következik, hogy ne vennénk részt az EU-s menedékpolitikában.” Az EU-s menedékpolitika a kötelező kvóta, tehát ha részt vennétek benne, akkor migránsokat fogadnátok be. Te sem tudsz fából vaskarikát csinálni, bolsi.
Türelem
2018. április 05. 21:00
Istenem, ezektől a hazug bolsevik hazaárulóktól mentsd meg végre az országot. Úgy legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!