Fegyelmi indulhat az LMP-s verekedés szivárogtatója ellen

2018. április 28. 11:41

Nem csillapodik a Hadházy-Sallai balhé a zöldpártban: egy szemtanú szerint Hadházy azért is borulhatott fel, mert a székén hintázott.

2018. április 28. 11:41

A Magyar Hírlap értesülései szerint folytatódhatnak a fegyelmi ügyek az LMP-ben, miután a napokban Sallai Róbert Benedek titkár és Hadházy Ákos társelnök konfliktusáról egy hangfelvétel látott napvilágot.

A lap munkatársának a párt etikai bizottságának elnöke ugyanis elmondta, a kiszivárgott anyag nem a hivatalos jegyzőkönyvi felvétel, ezt valaki titokban készíthette. 

A kiszivárgott hanganyagon Hadházy és Sallai vitája hallható a visszalépésekkel kapcsolatban a párt etikai bizottságának ülésén. A társelnök ellen azért indult eljárás, mert a vezetőség tudta nélkül választási visszalépésekről egyeztetett – emiatt Sallai a következő szavak kíséretében támadta le párttársát: „Hülye s*ggfej! Mosolyogsz itt össze-vissza b*zdmeg! Képedet is beverem, ha meglátlak!” – mondta, miközben párttársai fékezni próbálták.

Most az LMP etikai bizottságának elnöke – aki az eset szemtanúja volt – elmondta, Sallai ezután dühösen Hadházy fele indult, és „valahogy elsodorhatta”, de a párt titkára „nem ütött, nem kezdett el verekedni”. Moldován László kijelentette, Hadházy emiatt a székével együtt felborult, „de ehhez az is hozzájárulhatott, hogy talán hintázott rajta”. Moldován egyébként részben megérti Sallai reakcióját: szerinte ha egy vita hevében a beszélőre gúnyosan mosolyognak, az idegesítő lehet.

A Magyar Hírlap Hadházyt is megkérdezte az esetről, aki kijelentette, a hanganyagot nem ő rögzítette, és nem is ő szivárogtatta ki a sajtónak. A pártban még vizsgálják, ki lehetett a szivárogtató, „és ha ez kiderül, biztosan fegyelmi ügy lesz belőle” – szögezte le Moldován.

A botrány – amely a jelek szerint még egy ideig nem fog lenyugodni a zöldpártban – nem jön túl jól az LMP-nek, mely épp pénteken alapította meg kilenctagú frakcióját. Ugyanis a hét LMP, illetve az egy Új Kezdet-tagon kívül a csepeli körzetet Németh Szilárd ellen megnyerő Szabó Szabolcs is a párt frakciójába ül be.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Negue
2018. április 29. 14:55
Jav: " tudok, aki egyáltalán nem Orbán rajongó"
nyugalom
2018. április 28. 21:47
Szel nem arulo? Csak soros-ugynok! Mszp, szdsz - mit is varnak?
cutcopy
2018. április 28. 20:53
"Képedet is beverem, ha meglátlak!” De hát épp látta, nem..?
atila68
2018. április 28. 20:32
Mi a hír?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!