Elnökről és elnökhelyettesről szóló koncepciót javasol a Jobbik választmánya

2018. április 27. 13:52

A választás után a Jobbiknál felvetődött társelnöki rendszer után most elnökről és elnökhelyettesről szóló koncepciót javasol a Jobbik választmánya.

2018. április 27. 13:52

A Jobbik országos választmánya egy elnökről és elnökhelyettesről szóló koncepciót fogadott el, erről szombaton szavazhat az ellenzéki párt kongresszusa – derül ki Gyöngyösi Márton jobbikos politikus Facebook-bejegyzéséből. Az ellenzéki pártnak eddig elnöke és több alelnöke volt, s a parlamenti választás után társelnöki rendszer bevezetése vetődött fel.

A Jobbik zárt kongresszusán az alapszabály-módosításokról kell állást foglalniuk az alapszervezetek által delegált tagoknak. Két héttel később, május 12-én tisztújító kongresszus lesz, a személyi döntéseket ezen hozzák meg. A párt elnöksége korábban arra tett javaslatot, hogy Gyöngyösi Márton és Sneider Tamás társelnökként irányítsa a pártot, az áttérés tervét a feladatmegosztással indokolták.

Vona Gábor leköszönő pártelnök az április 8-ai országgyűlési választás után jelentette be lemondási szándékát, másnap pedig közölte: nem méreti meg magát a Jobbik tisztújításán és listás parlamenti mandátumát sem veszi át. A politikus 2006. november 25. óta volt a Jobbik elnöke.    

Gyöngyösi Márton – aki 2010 óta a Jobbik parlamenti frakcióvezető-helyettese és külügyi szakpolitikusa – közösségi oldalán azt írta: tudja, hogy vannak, akik még tartanak egy új felállástól, de úgy gondolja, nincs ok aggodalomra.

Sneider Tamást, a Jobbik és az Országgyűlés alelnökét régi jobbikosként jellemezte, aki maga is végigjárta a néppártosodás útját és akinél jobban kevesen ismerik a szervezetet. Önmagáról szólva pedig azt közölte: sokat dolgozott és dolgozik azon, hogy a Jobbikot külföldön is komoly, kormányképes erőként ismerjék el.

Gyöngyösi Márton azt is megfogalmazta: tudja, hogy kettejük támogatásával biztos úton halad tovább a párt.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Einar
2018. április 27. 18:33
A Jobbik a névváltoztatáson agyaljon inkább, mert már szöges ellentétben áll a párt jelenlegi irányultságával, tehát álnok és hazug. Ilyen alpon, mondjuk mégis találó név ez a labancoknak.
tom hagen
2018. április 27. 18:07
Pont annyi jelentősége van, mint, hogy Szél Berni meg frakcióvezető. Azt se tudják mit akarnak. Igazság szerint minden ellenzéki képviselő örül, hogy bejutottak, fizetés lesz, bizottsági pénzeket kapnak stb... Megkockáztatom, hogy nem egy, nem kettő a Fideszre szavazott.
még fokozza
2018. április 27. 16:59
Nem egyeztettek más pártokkal. Tök mindegy, hogy most ellenzékben mit csinálnak évekig. Faszszopó senkik vagytok, hej-hej.
sunsaci
2018. április 27. 16:59
Gyöngyösi akár a DK-t is vezethetné, Gyurcsány meg a Jobbikot...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!