Volt jobbikos képviselő szólította fel lemondásra Vona Gábort

2018. március 14. 21:19

Pétervásárán tartott lakossági fórumot a Jobbik elnöke, mikor Rubi Gergely előlépett a színpad mögül, és a párt éléről való távozásra szólította fel Vonát.

2018. március 14. 21:19

A Jobbik kormányra kerülése esetén az emberek valódi problémáival akar foglalkozni, és „nem csupán a Soros-tervtől, de az Orbán-tervtől is megvédi Magyarországot” – jelentette ki az ellenzéki párt elnöke szerdán a Heves megyei Pétervásárán.

Kivándorlóország

Vona Gábor a helyi művelődési ház színháztermében tartott lakossági fórumon kiemelte: bár számukra is Magyarország biztonsága az első, az április 8-ai választás igazi tétje nem az, hogy „bevándorlóországgá válunk-e, hanem hogy kivándorlóország leszünk-e”. Orbán Viktor és politikája elől ugyanis a magyar fiatalok külföldre menekülnek, a kint élők pedig nem térnek haza, noha mindannyian szeretnének itthon boldogulni – tette hozzá.

Azt mondta, aki hisz a számmisztikában, annak beszédes a szavazás dátuma és az 1848-as szabadságharc évszámának egybecsengése. Hozzátette, talán most is „valami forradalmi dologra volna szükség” a változáshoz, mert az ország jelenleg rossz irányba halad.

Nem hisznek a kormánypropagandának, azt tartják igaznak, amit országjáró kampányuk során tapasztalnak – mondta, megjegyezve: a jobbikos fórumok jellegzetessége, hogy minden résztvevő véleményt mondhat és felteheti kérdéseit, ellentétben a Fidesz és a miniszterelnök országjárásával, amely „imitáció”. A Jobbikot gyakran érik ilyenkor provokációk, de „jól van ez így, hiszen akkor van egy politikus komoly válságban, ha már nem tud a választók szemébe nézni” – közölte.

Arra, hogy mindezt a polgárok hogyan ítélik meg, a voksolás ad majd választ, ahol cél, hogy a pártok versenyében győzzön a Jobbik, míg a képviselőjelöltek közül az ellenzéki jelölt legyen a befutó – húzta alá. „Erős baloldali jelölt híján a képlet ebben a választókerületekben egyszerű: én vagyok az esélyes kihívó, vagy én tudom legyőzni a fideszes Horváth Lászlót, vagy senki” – mondta.

Ki marad talpon?

Kifejtette: hazugság, hogy lebontanák a kerítést. Nem csupán fenntartanák, határőrséget is telepítenének mellé. Semmiféle kvótát nem fogadnak el, és elutasítják a kötvényes betelepítést is, amellyel a kormány 20 ezer embert fogadott be. Ezt a pénzt kamatostul a magyar embereknek kellene visszafizetni, de a Jobbik szerint ez az ügylet bűncselekmény, így azoknak kell fizetniük, akik elkövették – jegyezte meg.

Mindezeket kormányra kerülve úgy hajtanák végre, hogy ne ettől legyen hangos az ország, mert bár nem szeretik Soros Györgyöt és a migrációt, abból már elegük van az embereknek, hogy „a nap huszonnégy órájában erről szól minden” – hangsúlyozta. Legyen szó egészségügyről, oktatásról, közutakról, energiabiztonságról, nyugdíjakról, külpolitikáról, kivándorlásról, bérekről, szociális rendszerről, nyolc év kormányzás után Orbán Viktornak mindenre Soros György a válasza – fűzte hozzá.

Kitért arra is, kormányra kerülve tisztelné az ellenzéket és tárgyalna, nem háborúzna velük. Olyan pártokkal viszont, amelyek az elmúlt 28 évért felelősek, nem lépnek szövetségre – jelentette ki. „Van már mögöttünk annyi munka, hogy kapjunk egy esélyt annak bebizonyítására: a politika több annál, mint aminek most látszik” – mondta.

A Jobbik programját ismertetve a pártelnök közölte: az egészségügybe és az oktatásba pénzt kell beletenni. E két ágazatban ma mindenki áldozat: előbbiben néhány éven belül összeomolhat az alapellátás, míg utóbbi megnyomorítja a gyerekeket. A nyugdíjakat differenciáltan, a fogyasztói kosárhoz igazítva emelnék és a nőkhöz hasonlóan a férfiak számára is megteremtenék 40 ledolgozott év után a nyugdíjba vonulás lehetőségét.

Szólt arról is: fontosnak tartják a politikai elszámoltatást, Polt Péter helyére új legfőbb ügyészt ültetnének, román mintára korrupcióellenes ügyészséget állítanának fel, csatlakoznának az európai ügyészséghez, eltörölnék a mentelmi jogot és az elévülési időt. Feloldanák a titkosításokat, a választási ciklusok elején és végén is vizsgálnák a politikusok vagyonosodását – sorolta. „A végén pedig a Maradj talpon műsor mintájára megnézzük, ki marad állva” – fogalmazott.

Az exjobbikos közbeszól

A pártelnök választási fórumán egyéb érdekesség is történt: Vona Gábort a Jobbik korábbi országgyűlési képviselője, Rubi Gergely az esemény végén lemondásra szólította fel. Amikor tájékoztatója után Vona Gábor kérdések és vélemények megfogalmazására biztatta a jelenlévőket, a színpad függönye mögül előlépett Rubi Gergely. 

Felhívta a figyelmet, hogy míg Vona Gábor előadásában utalt rá: a jobbikos politikusok „makulátlanok”, Szabó Ervin, a párt egyik Békés megyei képviselő-jelöltje ügyvédi tevékenysége során bűntettet követett el, miközben magyarokat csicskáztató cigánybűnözőket védett. Mindezt dokumentumokkal tudja alátámasztani – tette hozzá Rubi Gergely.

Vona Gábor válaszában kijelentette: nem mond le. Közölte: a hozzászóló a Jobbik minden kampányrendezvényét végigkíséri és megpróbálja megzavarni azokat, miközben „valamilyen furcsa ok miatt ilyenkor a Magyar Televízió is mindig megjelenik”. 

A párt képviselő-jelöltjére vonatkozó vád kapcsán jelezte: hazugnak tartja ezt, de ettől függetlenül meg fogja vizsgálni és amennyiben kiderül, hogy tévedett, „tudja, mi a dolga”.

(Kép és szöveg: MTI)

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2018. március 16. 07:22
Voncsány elvtárs: " ahol cél, hogy a pártok versenyében győzzön a Jobbik, míg a képviselőjelöltek közül az ellenzéki jelölt legyen a befutó – húzta alá. " no lám csak, szóval már nem is Jobbikos, elég, ha ellenzéki, vagyis akár LMP-s, DK-s, MSZP-s is tetszik Voncsány elvtársnak. no tovább a lenini úton: „Erős baloldali jelölt híján a képlet ebben a választókerületekben egyszerű: én vagyok az esélyes kihívó, vagy én tudom legyőzni a fideszes Horváth Lászlót, vagy senki” – mondta." hát valami furcsa oknál fogva az erős baloldaliak viszonozzák Vona gesztusát, és "hiján" vannak saját jelölteknek, így aztán, micsoda véletlen, Vona az esélyes.... hát ebben minden benne van, ez az EGYESÜLT HAZAÁRULÓK paktuma...
enes
2018. március 15. 20:20
Nem tudom, mi okozza a Jobbik nagy %-át. A "régi" jobbikosok eltávolodtak. Egy baloldali miért szavazna rájuk? Kik maradtak, kik jöttek a Jobbikhoz?
Newman
2018. március 15. 11:31
Azért jóóó látni, hogy LÁTTOK!!!
pitypang1125
2018. március 15. 10:38
Szánalmas.hu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!