Visszaküldte Áder a margitszigeti teniszközpont építéséről szóló törvényt

2018. március 01. 12:02

Az államfő megfontolásra visszaküldte a parlamentnek a margitszigeti teniszközpont építéséről szóló törvényt.

2018. március 01. 12:02

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek Áder János köztársasági elnök csütörtökön azt a törvényt, amelyet a budapesti Hungarian Open ATP World Tour férfi tenisztornához szükséges margitszigeti létesítmény megépítése érdekében fogadott el múlt héten a parlament.

Ahogy Áder János írta, álláspontja szerint a hatástanulmányokkal nem igazolt, kellően elő nem készített és az érintettekkel nem egyeztetett törvény, amely garanciák nélkül enged eltérést számos jogszabálytól, veszélyezteti a Margitsziget természetvédelmi és kulturális örökségi jellegét, valamint az alatta lévő ivóvízbázist. 

Az államfő levelében hivatkozik a jogalkotási törvényre is, amelynek szerinte több ponton nem tesz eleget a jogszabály, amelyet február 19-én egyéni képviselői indítványként nyújtott be Szűcs Lajos fideszes képviselő, és amelyet február 20-án kivételes eljárásban tárgyalt és fogadott el a Ház.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2018. március 01. 17:09
Átépítésről vagy felújításról van szó - a többi helyes.
miklos robert
2018. március 01. 14:30
Számtalan jó hely van a város, előbb a szakmai kérdéseket kell eldönteni. A politika, még ha jó szándékú csak azután jöhet. Mi indokolja a konferencia központtal( ami tényleg hiányzik több nagyságrendben Budapesten) való vegyítést ? Meg kell tanulni, megfontolt döntéseket hozni, mert így a legindokoltabb beruházás is blamához vezet.
noMores
2018. március 01. 13:49
"SZAKÉRTŐ KORMÁNY" Azbazmeg:(
Türelem
2018. március 01. 13:46
helyes, nem egy idióta ül az elnöki székben, mint egykoron a börtönügynök Göncz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!