Orbán Viktor börtönbe zár, ha ő győz

2018. március 23. 13:45

Amit lehetségesnek tartok, az a demokrácia helyreállítása. Interjú.

2018. március 23. 13:45
Szél Bernadett

„Az LMP valószínűleg nem fog önálló kormány alakítani, legfeljebb koalícióban kerülhet kormányra. Paks 2 van olyan fontos az LMP-nek, hogy ne lépjen koalícióra atompárti pártokkal?

Mi nem készülünk koalícióra sem az MSZP-vel, sem a Jobbikkal. Ezt nagyon fontos kimondani, mert ott már egy elvi együttműködésről van szó. Amit lehetségesnek tartok, az a demokrácia helyreállítása. Addig együttműködés és utána a demokratikus választások kiírása. Ezt látom járható útnak.

De mennyi idő lenne, míg az ellenzéki pártok »helyreállítják a demokráciát«?

Szerintem a demokratikus választás kiírása kell hogy a közös cél legyen. Ez meglepően gyorsan működhetne, a Közös Ország Mozgalom jóvoltából már van véleményazonosság köztünk. A lényeg, hogy ez az egész nemzetnek szól, minden pártnak egyenlő feltételeket kell biztosítani.

Beszéljünk a migrációról is. Mit csinálna másképp ezen a területen, mint Orbán?

Nem lenne gyűlöletkampány. A schengeni határokon helyreállítanám a határőrséget, és megpróbálnám megerősíteni az uniós együttműködést. De nehéz megmondani, hogy pontosan mi történik ebben a kérdésben az EU-ban, mert bődületes a kettős beszéd ezzel kapcsolatban, és Orbánék ülnek ott jelenleg az asztalnál. De az biztos, hogy csak együttműködéssel lehet megoldani a helyzetet.

Ha fokozódna a migrációs nyomás, akkor építene kerítést a román határon?

Leginkább beszélnék a szakemberekkel. Ha szükség van rá, tudnánk kerítést építeni, ha nincs, akkor meg nem. Önmagában nem a kerítés a probléma, hanem az, amit Orbán ahhoz kapcsolódóan csinál. Az nem lehet cél, hogy uniós országok között legyenek kerítések, de annak van funkciója, hogy megvédjük a schengeni határokat. De ez egy szakmai döntés kell legyen.

És ha azt mondják a szakemberek, hogy le kell bontani a kerítést a szerb határnál?

A realitásokat nézve most ilyet nem fognak mondani. Van egy nyomás Magyarországon, és vannak határvédelmi kötelezettségeink.”

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szani59
2018. március 25. 19:15
Bernikének- aki az egyik legborzasztóbb nő a politikai palettán- remélem első lépése lesz 04.08-után, hogy minden olyan utcába, ahol ő vagy valamely hozzátartozója él ( ezt vegyük úgy, hogy oldalágon az összes testvér és az ő rokonaik legalább 3 generáció, és le-felmenő ágon minden rokon és az ő oldalági rokonaik 3 generációig )befogad legalább eg y migráns családot- tudva arról, hogy családegyesités is lesz,. Ezen kivül lemond a teljes közösséi energia ellátásról-elsősorban az áramról, és az egész rokonsága kerékpárral hajtott dinamoból szerzi a háztartási energiát.........
Lami
2018. március 25. 15:04
Igény az volna rá!
Peter8811
2018. március 24. 18:20
"Orbán Viktor börtönbe zár" Erről jut eszembe a következő vicc: A Farkas találkozik Piroskával az erdőben. -Hová mész te hülye picsa? -Nem vagyok én hülye picsa, a nagymamához megyek, és ebédet viszek a kosárkámban. -És hol van a kosárkád? -Hű de hülye picsa vagyok, hát nem otthon hagytam.
sors
2018. március 24. 16:16
Ámen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!