Akadályozzák a fórumaimat

2018. március 20. 10:45

Törvénysértő módon akadályozzák a választási fórumaim megtartását.

2018. március 20. 10:45
Köteles László

Köteles László komlóskai polgármester, az LMP országgyűlési képviselőjelölt Facebook-posztja:

 

„A választókörzetünkben több Fideszes polgármester törvénysértő módon akadályozza a választási fórumaim megtartását.

A településvezetők vagy nem adnak helyet a középületekben, vagy irreálisan magas terembérleti díjat határoznak meg. 

Tolcsva településen Csoma Ernő polgármester úr a Tolcsvai Mikro-Térségi Integrált Szolgáltató Központban 100.000 Ft-ért adta volna ki a termet.

Oláh Krisztián Cigánd város polgármestere a Cigánd Városi Művelődési Központot ajánlotta minimum 100.000 Ft-os terembérleti díjával.

Pálháza város polgármestere Szebeni Endre először 25.000 Ft/óra díjért adott volna termet, majd a termet nem tudta biztosítani.

A tiszakarádi településvezető, Karászi Zoltán polgármester úr érdemben írásban nem válaszolt a kérésemre. Szóban a telefonbeszélgetésünk során viszont elmondta, hogy nekik van Fideszes képviselőjük, ne is menjek oda.

Számos terembérlet kérelmem van folyamatban, ahol az önkormányzatoktól nehezen kapok választ. 

24 éve vagyok polgármester. A pályafutásom során nem igazán találkoztam korában hasonló esetekkel. A településvezetők, főleg, akik régebb óta polgármesterek tudják, hogy a választások során egyenlő feltételekkel kell a helyiségeket a jelöltek számára a választási gyűlések megtartására biztosítani.

Közszájon forog az is, hogy a megyénkben lévő kormánypárti képviselők megtiltották a polgármestereknek, hogy termet adjanak a választási gyűléseikhez az ellenzéki jelölteknek.

Azt is tapasztaljuk, hogy a helyi médiumok sem adnak lehetőséget a képviselőjelölteknek a bemutatkozására. Az Észak-Magyarország napilap nem közöl híradást a térségünk ellenzéki jelöltjeiről.

A Zemplén Televízió eddig nem adott hírt az ellenzéki képviselőjelöltekről.

A helyi hirdetőújságok Szuperinfó, Zempléni Piac nem jelentkeztek be az Állami Számvevőszékhez, hogy választási hirdetéseket adjanak le. 

Ezen médiumokban csak a kormányzati propaganda és a kormányzati képviselőjelöltek, mint hivatalban lévő képviselők szerepelnek.

A 2018-as Parlamenti választások során soha nem látott mértékben egyoldalúan csak a kormánypárti képviselőjelölteknek van lehetőségük a média megjelenésekre és a fórumok megtartására, rendezvényeken való részvételekre.

A 98 településből álló Borsod-Abaúj-Zemplén 05. választókörzetünkben sok helyen már lehetőséget kaptam a választási gyűléseim megtartására.

Ott a polgármesterek készségesen segítettek és a fűtött termeket térítésmentesen, vagy csekélyebb összegekért biztosították. 

Kértem a sátoraljaújhelyi Jegyző Urat, hogy az ügyeket kivizsgálni szíveskedjen.

Komlóska, 2018. március 20.

Tisztelettel: 
Köteles László
országgyűlési képviselőjelölt”

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robipecs
2018. március 21. 20:55
Az a 3-4 ember aki kiváncsi lett volna rá egy-egy helyszínen beszélgethet vele a ház előtt is. Olcsóbb.
tango47
2018. március 21. 08:44
Ez volt Laci "KÖTELES BESZÉDE".
Zsolt75
2018. március 20. 17:08
Köteles beszéd 2018. Fake news.
néhai Ch.Pilot
2018. március 20. 17:03
Hazaárulónak nem jár egyenlő bánásmód. Ez szerintem egyértelmű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!