Pénzt ajánlott a jobbikos az LMP-snek

2018. március 19. 14:37

„Ha kifizetjük, visszalépsz?” – kérdezte a jobbikos Farkas Gergely az LMP jelöltjétől, Midi Melániától egy hangfelvétel szerint. Mindketten a kiskunhalasi körzet képviselőjelöltjei. Farkas nem tagadja az elhangzottakat, de szerinte nem volt komoly az ajánlata, mindenesetre elnézést kér.

2018. március 19. 14:37

„– Biztos, hogy nem fognak egy Fideszt támogatni, és biztos, hogy egy Gyurcsány-fan DK-st sem fognak, úgyhogy nem maradt nekik más. És mondom, nekem minden szavazat számít, mert én bízok abban, hogy azért – és nem akarok, tehát most is úgy fogalmazok, hogy csoda kellene, hogy nyerjek.
– Hát igen, csak vágod, én meg ha már itt minusz 10-ben végigszenvedtem ezt az aláírásgyűjtést, meg oda-vissza rohangáltam, meg nem kevés pénzembe is került, hogy én most itt kocsikáztam föl-alá, meg az embereket, na szóval, érted. 
– Ti nem kapjátok meg a jelölti támogatást? 
– Hát majd. De hogyha visszalépek, akkor nem kapom meg. 
– Hát ja. 
– És én már megrendeltem a plakátjaim, mindent, szóval ha nekem ez egy 600 ezerben nincs benne, akkor ... de ezt utána fogják ugye kiutalni. Március 20 után. Ezért cink, mert akkor most igazából azokkal mit csináljak. Honnan fogom kifizetni, érted?
– Miért, ha kifizetjük, akkor visszalépsz?
– Hát... nem erről van szó, nyilván. Meg azért... na, ez kicsit azért erős volt.”

Ez a beszélgetés zajlott le a kiskunhalasi körzet két képviselőjelöltje, Farkas Gergely (Jobbik) és Midi Melánia (LMP) között. Farkas eszerint akár még fizetett is volna azért, hogy az LMP-s jelölt visszalépjen.

A hangfelvételt az Origo közölte.

Ennek kapcsán a Mandiner mind a Jobbikot, mind az LMP-t megkereste, délután folyamán reagáltak megkeresésünkre.

A Jobbik sajtóosztálya Farkas Gergely Facebook-posztját ajánlja figyelmünkbe.

Farkas Gergely a délután folyamán Facebook-posztban közölte kommentárját, melyben nem tagadta a hangfelvétel valósságát, a felvetés tényét. De szerinte ez „vicces felvetés” volt, viszont így is elnézést kér érte.

„Bár eddig is sejtettem, a ma ellenem megindult lejárató kampány egyértelműen bizonyítja, hogy nagyon szoros lehet az állás jómagam és Bányai Gábor között a választókerületben. Ilyenkor szoktak ugyanis elindulni a negatív kampányok. De mi is történt? Találkoztam az LMP helyi jelöltjével, akivel úgy éreztem, hogy egy laza, jó hangulatú beszélgetést folytatunk, így aztán ez a légkör hatotta át az egész kommunikációt. Mivel közös a kormányváltás célja, ezért adta magát, hogy a visszalépések is szóba kerüljenek. Ha valaki végighallgatja a beszélgetést, egyértelmű lesz számára, hogy nem ajánlottam fel a visszalépésért pénzt, ezért a fideszes médiumok hazugságaival ellentétben a vesztegetés fel sem merül. Nem pénzért vetettem fel a visszalépést, hanem a közös politikai cél érdekében. A hangfelvételben hallható felvetés részemről elhangzott, de természetesen nem komoly szándékkal, ez jól érzékelhető abból, hogy nem kijelentésként, hanem egy hangsúlyból is érezhetően vicces felvetésként hangzott el. Ettől függetlenül ez még ilyen formában is hiba volt részemről, ezért elnézést kérek” – közölte Farkas.

„Ez a felvétel is azt bizonyítja, hogy az LMP jelöltjei nem zsarolhatóak” – ezt pedig az LMP sajtóirodája közölte a Mandinerrel a kiskunhalasi ügy kapcsán.

 

Összesen 256 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. március 20. 10:48
Nem lehet és nem szabad MINDENEN VICCELŐDNI, mindenben HUMORIZÁLNI. Ez magának a VICCNEK és a HUMORNAK az értékét is devalválja. Hiszen valaki, ha a legnagyobb és épületes baromságára is azt mondja--védekezésképpen, ha kiderül a baromság baromsági mivolta--hogy "elnézést, csak vicceltem"!Akkor ez a viccnek a humornak a tisztességét degradálja. Hiszen ugye Karinthy Frigyes a humor nagymestere is deklarálta: "A HUMORBAN NEM ISMEREK TRÉFÁT." Úgyhogy a politikában meg a magánéletben lehet hülyének lenni, de a humorban nem!
zuriktodor
2018. március 20. 08:57
az is érdekes, amit a kislány mond. hogy az lmp-s jelöltnek magát kell finanszíroznia. ez nem ellentétes a pártfinanszírozási szabályokkal?
Palepoli
2018. március 19. 22:07
szép nő
korona
2018. március 19. 20:52
Egészen szép pár ez a két fiatal! Meli, hagyd el úrnődet és állj Gergő mellé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!