Cser Ágnes: Érdemi tárgyalások zajlanak a bérekről az egészségügyben

2018. március 09. 08:59

Érdemben haladnak az egészségügyi bértárgyalások – nyilatkozta Cser Ágnes, az MSZ EDDSZ elnöke.

2018. március 09. 08:59

Fejezetről fejezetre, érdemben haladnak az egészségügyi bértárgyalások – mondta Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A szakszervezeti vezető megjegyezte: 2004-ben „alapjaiban rombolták szét” az egészségügyi és szociális ellátórendszert. Azóta olyan lemaradásba kerültek, hogy a felzárkóztatást nem lehet egyszerre teljesíteni, mert ahhoz oda kellett volna adni a központi költségvetés felét – fűzte hozzá. Korábban négy „szoclib kormánnyal” nem tudtak tárgyalni – fogalmazott az MSZ EDDSZ elnöke, aki kérdésre válaszolva azt mondta: nekik most eszükbe sem jut sztrájkolni.

Cser Ágnes közölte: csütörtökön is egyeztettek az ágazati bérek ügyében. Szeretnék elérni: terjedjen ki a szakdolgozói bértábla hatálya, hogy a védőnők se legyenek hátrányban, akiknek a népegészségügyi programban vezető szerepük van. Fontos továbbá a gazdasági, műszaki háttérszolgáltató csoportok megbecsülése is – mondta. Arra a kérdésre, hogy mikor írhatják alá a tárgyalásokat lezáró dokumentumot, az MSZ EDDSZ elnöke közölte, a védőnőknek a nőnapot ígérte, most március 15-ét tűzte ki célul.

(MTI)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abdul Weissman Morales
2018. március 09. 13:45
Nyolc éve tárgyalnak.
balbako_
2018. március 09. 11:50
Az eddigi tárgyalások a legsikeresebbek voltak a munkavállalóknak.
zakar zoltán béla
2018. március 09. 10:58
!!!!!!!!!!!!
néhai Ch.Pilot
2018. március 09. 09:50
Cser Ágnes egyike az elvei mellett kitartó, józan gondolkodású érdekvédelmi aktivistának. A Gyurcsány-Bajnai érában sok szakszervezeti vagy kamarai vezető közeledett a Fideszhez. Azután amikor a Fidesz kormányra került, és ők nem kapták meg a saját maguk által elképzelt jutalmat (pénz, vagy pozíció), szembefordultak a Fidesszel. Cser Ágnes kitartóan, megalkuvás nélkül tárgyal, de nemcsak az általa képviselt szakma dolgozóinak, hanem az ország lehetőségeit, érdekeit is figyelemeb veszi, és elismeri a pozitív változásokat. Szeretettel üdvözlöm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!