Bemutatta árnyékkormányát Karácsony Gergely

2018. március 11. 13:19

Bevezetnék az eurót, újra többkulcsossá tennék a személyi jövedelemadót, lejjebb vinnék az áfakulcsot, felfüggesztenék Paks 2-t, többet költenének egészségügyre és oktatásra Karácsony Gergely MSZP-P-s kormányfőjelölt árnyékkormányának tagjai.

2018. március 11. 13:19

Az embereket szolgává tevő uralkodás helyett az embereket szolgáló kormányzást ígért választási győzelmük esetére Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, amikor vasárnap Budapesten bemutatta árnyékkormányának tagjait.

Mint mondta, olyan világos értékrenddel bíró, de pártoktól független személyeket választott a csapatba, akik már sokat tettek saját szakterületükön az országért, hangsúlyozva, hogy a hódmezővásárhelyi választás eredménye megmutatta, az emberek mást akarnak, és nemet mondtak az elmúlt nyolc év politikájára.

Az eseményen Komáromi Zoltánt az egészségügyi, Daróczi Gábort az oktatási, Hegyesiné Orsós Évát a szociális, Mellár Tamást a pénzügyi, Andor Lászlót a foglalkoztatásügyi, Ámon Adát a környezetügyi, Wittinghof Tamást pedig az önkormányzati ügyekért felelős tárca miniszter-várományosaként mutatták be.

Komáromi Zoltán szerint az egészségügyi dolgozók számára nagyobb anyagi megbecsülést kell nyújtani, ehhez az uniós átlagra kell emelni az egészségügy finanszírozását – írja a Zoom.

Daróczi Gábor szerint a GDP 6 százalékát kell költeni az oktatásra, meg kell szüntetni a finanszírozási különbségeket az állami és az egyházi iskolák között. Az első diplomát valóban ingyenessé tenné, úgy hogy a Diákhitel 2-t el kell engedni a diákoknak.

Fel kell készülni az euró bevezetésére, át kell alakítani a költségvetési gazdálkodást Mellár Tamás szerint, aki az árnyékkormányban a pénzügyminiszteri posztot kapta. Mellár felemelné a társaságok 9 százalékos adóját és csökkentené a 27 százalékos áfát. Szerinte tűrhetetlen, igazságtalan az egykulcsos személyi jövedelemadó, progresszívvá kell tenni azt, a magas jövedelműek 15 százaléknál nagyobb adókulccsal adóznának.

Ámon Ada zöldminiszter lenne, akinek első lépése lenne a Paks 2 projekt felfüggesztése. Helyette a modern technológiákra épülő energiatermelési módszereket honosítana meg.  

(Forrás: MTI; Zoom)

Összesen 275 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. március 12. 17:34
Mit szóljunk ahhoz a Wittinghoff Tamáshoz, aki Sza..D... Sz... es múltját gerinctelen, gyáva, szaros félelmében letagadva függetlenként bódította Buda Örs népét, mely vasárnapi vásárlástól elhülyítve(((+++ Horn György alternatív Apáczai CSEREJÁNOSKÉNT bódítva eme jobb sorsra érdemes LAKOSOKAT BUTÍTVA))) most , mint miniSZTÁR lép fel ZUG LÓ panotikumában...
cutcopy
2018. március 12. 12:56
Jó jó, de ki lesz a miniszterelnök, kit szeretnél hogy megpuccsoljon..?
Bokros Birka
2018. március 12. 11:48
Árnyék emberek, árnyékszéken sok árnyékot gyártanának, mi meg fizethetnénk a sok árnyékot. Sötétben bujkáló, kommunista árnyékforradalmár reszkess! :D
kombinátor
2018. március 12. 07:50
az idén 100 éves kommunista mozgalom koporsójába éppen beverik az utolsó szöget: http://deformacio.blog.hu/2018/03/05/az_utolso_szog_963
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!