Megvan az egymillió aláírás a Minority SafePackhez

2018. március 29. 13:00

Az egymilliós számot becslésnek kell tekinteni, fontos az aláírásgyűjtés folytatása április 3-ig – figyelmeztet az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója.

2018. március 29. 13:00

Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) összesítése szerint átlépte az egymilliós küszöbértéket a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés támogatóinak a száma.

A FUEN csütörtöki közleményében figyelmeztetett: az egymilliós számot becslésnek kell tekinteni, hiszen ez az online aláírásokból, és a FUEN tagszervezetei által lejelentett, papíron gyűjtött aláírások összesítéséből származik. A szervezet fontosnak tartotta az aláírásgyűjtés folytatását az április 3-án éjfélkor lejáró határidőig. „Csak akkor lehet biztos a Minority SafePack kampány sikere, ha kényelmesen túllépjük az egymilliós határt” – áll a közleményben.

A Minority SafePack célja, hogy az Európai Unió jogi lépéseket tegyen a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó emberek védelmének javítása, az unió kulturális és nyelvi sokszínűségének megerősítése érdekében. Az egymillió aláírásnak az unió hét tagállamából kell összegyűlnie.

Frissítés: a Minority-safepack.eu oldal összesítése szerint már negyvenhatezerrel haladja meg az egymillió aláírást a kezdeményezés!

(MTI; Mandiner)

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2018. március 29. 21:11
A magyarságpolitika alfája és omegája egy gazdaságilag erős anyaállam.
írmag
2018. március 29. 20:41
Köszönet a Rákóczi Szövetségnek, köszönöm Halzl József!
Lehel
2018. március 29. 19:44
Köszönet minden magyarnak, aki aláírta, minden magyar nevében!
Dénia
2018. március 29. 19:35
Hát elég nyögvenyelősen ment, én nem annyira vagyok rá büszke. Azt az egymilliót simán össze kellett volna rántani csak magyar részen, bőven volt rá idő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!