Lomnici Zoltán: Az Aranycsapat szellemiségét tovább kell adni

2018. február 20. 21:06

Ifj. Buzánszky Jenő és Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Emlékév Testület vezetője arról beszélt Debrecenben, hogy Puskásék örökségét a jövő nemzedékére kell hagyományozni.

2018. február 20. 21:06

 

Az Aranycsapat nem csupán a magyar sporttörténet része, hanem a magyar nemzet történetének ügye, ahogy arról Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Emlékév Testület vezetője beszélt kedden sajtótájékoztatón a debreceni Nagyerdei Stadionban.

Az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke emlékeztetett: kezdeményezésére Szabó Tünde sportért felelős államtitkár tavaly április 1-jén, Puskás Ferenc születésének 90. évfordulóján hirdette meg az Aranycsapat-emlékévét, amely az új Puskás-stadion, vagy ahogy ő említette: az Aranycsapat-stadion, átadásával zárul.

Addig számos rendezvényt tartanak az Aranycsapat tagjaihoz kapcsolódó helyszíneken és évfordulókon szerte az országban, illetve a Kárpát-medencében. Az ünnepségsorozat kiemelkedő eseménye lesz november 25-e, az évszázad mérkőzésének 65. évfordulója, de számos közönségtalálkozót, Kárpát-medencei tanulmányi versenyt szerveznek, és emlékbélyeg-kiadását is tervezik, ahogy azt Lomnici Zoltán felsorolta. Megjegyezte: mindehhez még forrásokat kell keresniük, mert programjaikat a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), illetve az állam támogatása nélkül szervezik.

Tevékenységük legfőbb céljának nevezte az Aranycsapat emlékének ápolását, és azt, hogy „minden magyar ember megértse, mit jelent a háborúkat vesztett, bűnösnek kikiáltott országnak az Aranycsapat győzelme, s a magyarság értse meg, hogy az Aranycsapat működése, győzelme a huszadik századi magyar történelem egyik legjelentősebb eseménye volt”.

Ifj. Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédjének fia hozzátette: az emlékév testülete szeretné „az Aranycsapat szellemi hagyatékát továbbadni, és megerősíteni a fiatalokban".

A sajtótájékoztatón utaltak az egykori Aranycsapat-tag Buzánszky Jenő és a Debreceni Egyetem (DE) kapcsolatára: a hátvéd az intézmény nagykövete volt. Emlékére minden évben megrendezik a Buzánszky Jenő labdarúgó egyetemi kupát.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2018. február 21. 08:18
Állnak: Budai, Bozsik, Czibor, Zakariás, Kocsis, Hidegkúti, Buzánszki, Lóránt, guggolnak: Grosics, Puskás, Lantos
marós
2018. február 21. 08:08
Lehet a szellemiségét is dicsérni az aranycsapatnak, de inkább azt hogy nagyon tudtak focizni és ezt ki is használták az élet sok területén.
noMores
2018. február 20. 21:35
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Persze, a falu balszélsője kitalálta, hogy építsünk stadiont százat, ezeret, aztán jó lesz a foci. Csakhogy ez a balszélső ostoba volt, mint a seggem, nem tudta, hogy nem a stadion teszi a focit, hanem a szakértelem. De az meg a dekadens nyugatról jönne, ami haldoklik, "tudunk mi jobbat, mert Puskás", aztán csak eltaláljuk a béka seggét belsővel. 8 év, 1000milliárd forint. Egy idióta hobbija és lázálma ennyit emésztett fel eddig. Adjunk ennek a baromnak még 8 évet, hátha megduplázza!
yanoo
2018. február 20. 21:12
Kis pénz, kis foci?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!