LMP: A kormány csak rosszra használta az elmúlt nyolc évet

2018. február 19. 15:51

Az LMP az elmúlt nyolc évet, a Jobbik pedig az elmúlt huszonhét év legsúlyosabb válságát emlegette hétfőn az Országggyűlésben napirend előtt.

2018. február 19. 15:51

A magyar ápolók napjáról is megemlékeztek hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt, ahol szó volt a kormányzati politikáról és az OLAF-jelentésről is.

Megemlékezések

Kövér László házelnök megemlékezett a közelmúltban 68 éves korában elhunyt Kálmán Andrásról Dunaújváros volt polgármesteréről, aki 1998-tól három cikluson át volt MSZP-s országgyűlési képviselő. Polgármesternek 1999-ben választották meg, posztját 11 évig töltötte be.

A 77 éves korában elhunyt Barsiné Pataky Etelka 1994-ben az MDF listájáról került az Országgyűlésbe, majd 1996-tól a Néppárt-MDNP színeiben politizált. Barsiné Pataky Etelka Magyarország bécsi nagykövete, illetve a Fidesz európai parlamenti képviselője is volt, 2009-ben a Magyar Mérnöki Kamara elnökének választották. A képviselők néma felállással adóztak a képviselők emlékének.

Kövér László megemlékezett arról, hogy 2014 óta február 19., Kossuth Zsuzsanna születésnapja a magyar ápolók napja. Felidézte, Kossuth Zsuzsannát 1849 áprilisban nevezték ki az összes tábori kórház főápolónőjévé. A nap jó alkalom arra, hogy a teljes ápolói karnak kifejezzék megbecsülésüket áldozatos munkájukért – tette hozzá.

MSZP: változás kell Magyarországon

Tóth Bertalan (MSZP) szerint változás kell Magyarországon, igazságot kell tenni, a szervezett bűnözést fel kell számolni, a felelősöket számon kell kérni. Az elmúlt évek legnagyobb korrupciós botránya tört ki az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése nyomán, miszerint egy szervezett bűnözői csoport uniós pénzeket „nyúlt le” a települések közvilágításának korszerűsítésekor és ebben a miniszterelnök veje is érintett – hangoztatta. Azt mondta, igazságot kell tenni a nyugdíjakban, a devizahitelesek ügyében, valamint az egészségügyben. A változás szövetsége létrejött Karácsony Gergely (Párbeszéd) vezetésével – közölte. Jelezte, hétfőn csak ő lesz bent a parlament ülésén, mert képviselőtársai az ajánlásokat gyűjtik.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint ahány nap, annyifélét javasolnak a szocialisták. Elmondta, tucatszor emelték az energia árát, az egészségügyet fizetőssé tették volna, a devizahitelek elterjedéséért pedig leginkább az MSZP a felelős. Közölte, az összevisszaság oka az, hogy az elmúlt éveket marakodással töltötte az MSZP. Annyit tudunk önökről, hogy nem kedvelik a kormányt, Brüsszelben támogatták a kvótát és lebontanák a határzárat – tette hozzá. Karácsony Gergelyt, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét „a köpönyegforgatás fekete öves mesterének” nevezte, aki szerinte a „feje búbjáig” bevándorláspárti.

Az államtitkár szerint Magyarország nem engedhet meg magának egy újabb baloldali kormányzást, mert egy rendkívül kritikus helyzetben az ország biztonságát veszélyeztetnék és minden bevándorlást támogató tervet támogatnának. Jó lenne már egy olyan ellenzék, amely legalább az alapvető ügyekben képes kiállni Magyarországért – jegyezte meg.

Jobbik: Magyarország az elmúlt 27 év egyik legsúlyosabb válságát éli meg

Szilágyi György (Jobbik) szerint Magyarország az elmúlt 27 év egyik legsúlyosabb válságát éli meg, mert a miniszterelnök és családja bűnszövetségben elkövetett korrupciós csalássorozat gyanújába keveredett. Hozzátette: az ügynek súlyos következményei lesznek az ország nemzetközi megítélése szempontjából, illetve azért, mert 13 ezer millió forintot kell visszafizetnie a magyar embereknek. Közölte, minden valószínűség szerint Orbán Viktor utasítására a csalássorozatban részt vettek fideszes önkormányzatok, miniszterek, államtitkárok, ezért itt már maffiakormányról is lehet beszélni. Szerinte bebizonyosodott az is, hogy az ügyészség a Fidesz irányítása alatt működik. Az ellenzéki képviselő elszámoltatást ígért kormányra kerülésük esetére.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a képviselő és pártja pár éve még őt gyalázták a származása miatt, most a miniszterelnököt gyalázzák a pozíciója miatt. Arra hívta fel a figyelmet, hogy ezt az ügyet már kivizsgálták. Most megkezdődött a kampány és az OLAF csak megismétli azt, amit évekkel ezelőtt kivizsgált – mondta.

Az államtitkár azon meggyőződésének adott hangot, hogy az OLAF-nak ez a kezdeményezése nem más, mint egy brüsszeli kampányjelentés, kampányakció. Hozzátette, a lejárató hadjárat célt tévesztett, mert 2009-14 között a fő tulajdonos Simicska Lajos cége volt. A Jobbiknak az elmúlt 30 év legsúlyosabb pártfinanszírozási botrányára kellene választ adni – hangoztatta, megjegyezve: a Jobbikot néhány plakáthellyel felvásárolták.

LMP: a kormány szinte csak rosszra használta az elmúlt 8 évet

Szél Bernadett (LMP) azt mondta, a kormány az elmúlt 8 évet szinte csak rosszra használta. Szerinte 500-600 milliárd forintot vittek el korrupcióval az országból. Kifogásolta az egészségügy, az oktatás helyzetét. A miniszterelnök évértékelőjében egy nagy összeesküvésről beszélt – idézte fel, hozzátéve: az LMP mindent megtesz azért, hogy megbukjon Orbán Viktor és április 8. után tudományos fantasztikus könyveket írjon. Az ellenzéki képviselő úgy látta, a családi adókedvezményt jól csinálta a kormány, de az kevés, ezért – ígérte – megduplázzák az egygyermekes családok kedvezményét.

Dömötör Csaba azt firtatta, miért szerepel az LMP honlapján az, hogy véget kell vetni a családi adókedvezménynek. Megalázónak nevezte, hogy a képviselő roncsövezetnek nevezte Magyarországot. Értékelése szerint több adatot is felsorolt, amely szerinte bizonyítja, hogy Magyarország egy fokozatosan gyarapodó ország. Az LMP ezeket az eredményeket veszélyezteti azzal, hogy támogat minden bevándorláspárti tervet és még a határzárat is lebontaná – közölte.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2018. február 20. 08:25
NAMÁRMOSTAN! "Szél Bernadett (LMP) azt mondta, a kormány az elmúlt 8 évet szinte csak rosszra használta. " AZ LMP-nek tényleg jó esélye van arra, hogy 2018 után - minden bizonnyal átlépik a küszöböt - komoly párt legyen! PERSZE nem zöldként, de az a jövő zenéje. VISZONT az afféle, "csak rosszra használta" mondatoknak semi értelme. MINDENKI tudja, hogy nem igaz, a süketelés maradjon meg balfaszferkónak!
balsors
2018. február 19. 21:26
Az LMP és Jobbik programhiányos.
Mindjárt
2018. február 19. 19:32
Ha a hájas patkány és bandája nem lopna olyan rengeteget a magyar adófizetők pénzéből akkor jutna magyar egézségszolgáltatásra, oktatásra, utakra és sok minden másra amit tönkre tesz a fidesz banda korrupciója, Magyar emberek vesztik életüket azért, hogy a fidesz banda nagykutyái rengeteg milliárdokat lophassanak. Kifosztják a családokat és a gyerekeiket mert őket csak a lopás érdekli. Egyre többet kell lopni a felcsúti bandának, hogy kielégítse saját mohóságát és fizetni tudja a provokátorait. A szegény magyar emberektől lopott pénzből hazudnak a szegény magyar embereknek.
Kanóc
2018. február 19. 19:26
Rohadt gecik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!