Hódmezővásárhely: az ellenzéki Márki-Zay Péter győzött

2018. február 25. 19:54

Végeredmény: Márki-Zay Péter (független) 13076 szavazattal (57.49%) nyert a kormánypárti Hegedűs Zoltánnal (9468 szavazat, 41.63%) szemben Hódmezővásárhelyen az időközi polgármester-választáson.

2018. február 25. 19:54

Hét órakor bezártak a szavazóhelyek Hódmezővásárhelyen, ahol időközi polgármester-választást tartottak. Mint arról lapunk is beszámolt, kiemelkedően sokan vettek részt a választáson: fél 7-ig a szavazásra jogosultak 61,35 százaléka adta le a voksát. 

Megérkeztek az első részadatok is: a szavazatok 28%-os feldolgozottságánál az ellenzéki Márki-Zay Péter 54,29%-kal vezet, a fideszes Hegedűs Zoltán 44,88%-kal a második, Hernádi Gyula 0,83%-on áll.

FRISSÍTÉS: 42%-os feldolgozottság: Márki-Zay Péter 55,9%-kal vezet, a fideszes Hegedűs Zoltán 43,3%-kal a második, Hernádi Gyula 0,79%-on áll.

FRISSÍTÉS 2.: A szavazatok 70%-os feldolgozottságánál az ellenzéki Márki-Zay Péter 57%-kal vezet, a fideszes Hegedűs Zoltán 42%-kal a második.

FRISSÍTÉS 3.: 92%-os feldolgozottságnál a helyzet változatlan: Márki-Zay 57.59%-kal vezet, a második a fideszes Hegedűs, 41,5%-kal. Hernádi Gyula 0,9%-on áll.

VÉGEREDMÉNY: Márki-Zay Péter (független) 13076 szavazattal (57.49%) nyert a kormánypárti Hegedűs Zoltánnal (9468 szavazat, 41.63%) szemben Hódmezővásárhelyen az időközi polgármester-választáson.

Összesen 411 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2018. február 26. 08:27
Valakik nagyon elrontották a Fidesz választási programját, kár lenne ha ápr. 8.-n is a libsik nyernének, mert akkor Magyarországnak vége.
jebuzita
2018. február 26. 07:13
Nem tetszik ez nekem. Szedje össze magát a Fidesz mert nem szeretnék áprilistól decemberig tartó terméketlen koalíciós násztánc gruppent vona gyurcsány szél karácsony módra.
kaltran
2018. február 25. 23:12
1. Miért látszódott plakáton 3-szor annyi Márki, mint Hegedűs? 2. Hegedűs miért nem kampányolt erősebben, több rendezvénnyel? 3. Vagdosta a szelvényeit „láblógatva”? 4. Mi az hogy nem tartott a Fidesz eredményvárót. Ne jöjjenek a haláleset miatti diszkrécióval, mert ez hárítás. 5. Miért Orbán és Lázár látogatása volt csúcsrajáratva, mikor ez nem országos, hanem helyi választás? 6. Lázár miért osont el már reggel 7 után titokban, mitől félt, ha tudott valamit, most már tessék kérem megosztani velünk. 7. A Fidesz elfelejtett új szavazók után kutatni, ezek szerint a régiek kevesek és talán át is álltak (megvizsgálandó miért). 8. Össze kell vetni az eredményt és a körülményeket a nem túl messzi Kiskunhalas kétharmados Fidesz győzelmével, talán ebben rejlik a válasz arra, mi történt Hódmezővásárhelyen. 9. Megvizsgálandó, hogyan, kikből épült fel az ellenzéki szavazótábor, mert az összes ellenzéki pártot összeadva sem jön ki az adat. Ennek alapján vagy sok a rejtőzködő, vagy megszólították valahogy a nemszavazókat, vagy felkutatandó mi történt? 10. Nyilván Simicska pénzén jött össze sok minden, pl. a sörsátor is, meg a plakátok. Beérett a séthajós találkozó. A Fideszes vezetők is elbeszélgethetnének saját magukkal, meg egymással, s ha nem tudnak kampányolni, hívják meg inkább Ron Werbert , vagy Maci Lacit, egy a lényeg hogy értsen hozzá, mert úgy látszik mamelukok vannak ezen a poszton. 11. Az eredményt látva Dzsordzsi bácsi is fuvaroz majd némi suskát áprilisra, úgy több milliárd dollár segílyke képében. Ha a Fidesz tényleg vétkezett egyes szinteken, akkor azt most tessék visszaforgatni a kampányba. Ha nem adják – lehet küldeni a selyemzsinórt a szamurájoknak. 12. A Fidesz és a kormányközeli portálok beleestek annak a vermébe, hogy hiába szapulták Márkit, ezzel csak ingyenreklámot szolgáltattak neki. Nem vették figyelembe a „mindegy hogy mit, csak írjanak rólam” tételt. 13. Remélem a Fidesz nem szarja le szavazói fejét. Az én reményeimmel és jövőmmel ne szórakozzatok fiúk! 14. Végezetül kedves Fideszes barátaim, tessék visszavenni a gőgből és hányavetiségből, igenis kell valami újat és tovább lelkesítőt mondani a potenciális szavazóknak – 2002 vihara itt tornyosul a kapunkban, az M1 Híradói lassan unalomig ismételt konzervmodulok tömkelege lesz több napos lejárt hírekkel és anyaggal, ne nézzetek minket hülyének. 15. A kormányközeli portálok, mintha egész nap nem vettek volna tudomást arról mi készül történni és végül mi történt. Hát ezt a vadbarmos hozzáállást tessék megszüntetni, amíg nem késő!
Tatulus
2018. február 25. 23:09
Egy pofon a Fidesznek, s egy pofon az itt ellenzékieskedő (nem kimondottan ballibes) kommentelőknek - ugye ti se szeretnétek, ha a ballibant (maszop, dk, lmp, jobbik) kezébe kerülne az ország vezetése? Ki szopna igen nagyot? Az ország! A Fidesz vezetésének át kell gondolnia, amit csinál, változtatni kell, és néha nem hülyének nézni a saját szavazóit. Akkor egy újabb 4 évvel nyerhet megint 4 évet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!