Új metróvonal épülhet Budapesten, itt vannak a látványtervek

2018. január 04. 08:01

A projekt, ha megvalósul, 123-127 milliárdba kerülhet.

2018. január 04. 08:01

Szárnyvonalat kaphat a 2-es metró – adta közre még újév másnapján a hvg.hu. Az új metróvonal sajtóhírek szerint a 2-es metró Örs vezér terén található végállomását kötné össze Rákoskeresztúrral, a metró végállomását pedig a föld alá vinnék, összekötve azt a H8-as HÉV-vel.

A szárnyvonal Rákosfalvánál, a Körvasútnál ágazna ki az összekötött M2-es metró és a H8-as HÉV nyomvonalából, majd az Akadémiaújtelep felé haladva érné el Rákoskeresztúr városközpontját.

Ez a nyomvonal 123-127 milliárd forintba kerülhetne a tervek szerint. A Rákosmenti Pirítós helyi lap Facebook-bejegyzésében emlékeztetett: 2019-re meglehetnek az építési engedélyek, az építkezés pedig 2020 után indulhat meg. Hozzáteszik, a gödöllői szakaszra új, hibrid szerelvényeket kéne vásárolni, az említett rákoskeresztúri szakaszt viszont a jelenleg is közlekedő Alstom-metrók szolgálhatnák ki.

A kerület polgármestere, Riz Levente elmondta: sok közlekedésfeljelsztési projekt küzd az Európai Unió és a magyar kormány támogatásáért, a rákosmenti projekt viszont ezekhez képest jól áll. Riz szerint az új szárnyvonal megvalósulásával jelentősen növekedne az utaslétszám, mivel sokan letennék az autóikat és váltanának tömegközlekedésre.

A Rákosmenti Pirítós Facebook-oldala egyúttal pár látványtervet is megszerzett a tervezett szárnyvonalról, melyek között szerepel futurisztikus üvegalagút, és egy állomás felszíni látványterve is:

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2018. január 04. 20:15
Remek látványterv. Annyira fog hasonlítani a valósághoz mint az ominózus uszoda?
izo1210
2018. január 04. 14:33
Ha esetleg valaki még nem vette volna észre: választási év van.
gonterl
2018. január 04. 13:59
A metró mehet a földfelszínen is, csak ne keresztezze semmi az útját. Vakondoknak tilos az átjárás, az időjárás pedig ne keresztezze a metró útját.
SonGoku nagyfaterja
2018. január 04. 11:58
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!