Marxista könyvet ajándékoztak a Pesti Srácok szerkesztőségének

2018. január 27. 19:03

Ellenzéki tüntetők Lukács-könyvet adtak a Pesti Srácok meglepett főszerkesztőjének. Videó.

2018. január 27. 19:03

Ellenzéki tüntetők kisebb csoportja kereste fel az R56 Sörözőt, hogy találkozhasson Pesti Srácok munkatársaival – írja a PestiSrácok.hu.

A találkozó keretében Lukács György Az ​ész trónfosztása, és Stefan Zweig A tegnap világa című könyvét adták át Huth Gergely főszerkesztőnek, aki arra volt kíváncsi mit akarnak közölni ezzel a szimbolikusnak szánt gesztussal? Stefan Zweig, a zsidó származású osztrák író antitotalitárius hangvételű önéletrajzi visszaemlékezéseihez egyik fél sem akart megjegyzést fűzni, viszont a „reakciós filozófia” és a fasizmus ellen író marxista Lukács nevének feltűnése már kérdéseket vetett fel az '56-os tematikájú szórakozóhelyen.

A meglepett főszerkesztő végül megköszönte az ajándékokat és a lap szerint baráti hangvételű beszélgetésre is sor került.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Drugics8
2018. január 29. 15:45
Marhåk! ZWEIG - l nélkül.
balbako_
2018. január 28. 17:06
Mit csináljanak csak ilyen könyv volt otthon. (Jókai meg egy sem)
antioxi
2018. január 28. 16:35
1) Jó döntés volt, h. Huth Gergelyék elmentek a sörözőbe 2) Nyilvánvaló, hogy a diákok csak a céltalanul hőbörögnek, nem tudják megfogalmazni, hogy mit akarnak. De ez nem is számít nekik, a buli a lényeg - ennek van a szezonja most náluk. Majd benő a fejük lágya, vagy nem-:)
Lord Shen
2018. január 28. 14:52
Elég szomorú, hogy annak a beteg szarnak még ki lehet adni a mocskát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!