Gyümölcsöző párbeszéd kezdődött Juhász Péter és az ÁSZ szóvivője között

2018. január 03. 19:40

Annyit megtudtunk, hogy „az Állami Számvevőszék a törvények betartásával végzi a munkáját.”

2018. január 03. 19:40

Videót közölt Juhász Péter, az Együtt elnöke Horváth Bálinttal, az Állami Számvivőszék szóvivőjével készített beszélgetéséről. A beszélgetés azért jött létre, mert az ÁSZ még karácsony előtt a Jobbik mellett több ellenzéki pártot, köztük az Együttet is megbüntette.

Juhász Péterék nehezményezték, hogy a számvevőszék többek között azért akar a pártra büntetést kiróni, mert egy párttag 60 ezer forintos befizetését támogatásként könyvelték el. Azt viszont, hogy ki a párt tagja és ki nem, az ÁSZ elvileg nem tudhatná, mivel az védett személyes adatnak minősül, melynek jogtalan kezelése bűncselekmény.

Az Együtt elnöke ezzel kapcsolatban kérdezte az ÁSZ szóvivőjét: Juhász Péter arra volt kíváncsi, hogyan tudhatták egy emberről, hogy az Együtt tagja, mikor a párttagok nyilvántartásába nem tekinthettek volna bele.

Horváth Bálint azonban tényleges választ a kérdésre a négyperces videó végére sem adott, ellenben azt többször is megismételte, hogy „az Állami Számvevőszék a törvények batartásával végzi a munkáját.”

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2018. január 04. 11:01
Tudhatja-e az ÁSz, hogy egy ember, aki nyíltan párttagként hirdeti magát az párttag-e? Igen. Ugyanis, ha az ÁSz a médiában megjelent nyilatkozata, vagy viselkedése alapján vélelmezi a párttagságot, de az illető tagadja, akkor az illető nyilatkozhat, hogy az említett időben nem volt párttag, ekkor az Ász bírósághoz fordulhat, és akkor a bíróság már bekérheti ezt az adatot. Az ÁSz, akár a NAV feltételezéseket is tehet, amennyiben az megalapozott. De mindezt félretéve, kedves Péter, tehát párttag volt vagy nem? Mi az igazság? Nem kell válaszolni, hiszen tudjuk...
noMores
2018. január 04. 06:52
„az Állami Számvevőszék a törvények batartásával végzi a munkáját.” :DDDDDDDDD Csak a fidesz tartja be a törvényeket:))
justiceforhungary
2018. január 03. 20:44
pojácák akarják vezetni az országot...ezek tényleg nem veszik észre hogy Orbán Viktor fényévekkel nagyobb államférfi náluk mert a hülye nem tudja hogy az okos okosabb nála...
zakar zoltán béla
2018. január 03. 20:39
Ez nem párbeszéd: Az egy önfestő szétugat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!