Összefogott Gyurcsány és a Szolidaritás

2017. december 09. 11:52

A Demokratikus Koalíció és a Magyar Szolidaritás Mozgalom választási megállapodást kötött szombaton – ennek keretében a Gyurcsány-párt biztosítja a Szolidaritásnak a parlamenti képviselet lehetőségét.

2017. december 09. 11:52

Választási együttműködési megállapodást kötött a Demokratikus Koalíció (DK) és a Magyar Szolidaritás Mozgalom szombaton Budapesten. Az erről szóló megállapodást Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke írta alá az ellenzéki párt összevont választókerületi elnöki és országos tanácsi ülésén.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke elmondta, a Magyar Szolidaritás Mozgalom nem párt, hanem civil szervezet, ezért önállóan nem indulhatna az országgyűlési választásokon, de a DK biztosítja nekik a parlamenti képviselet lehetőségét, így a mozgalom a párt színeiben, egyéni és listás helyeken indulhat a jövő tavaszi választásokon.

Gyurcsány Ferenc azt hangoztatta, hogy a demokratikus ellenzéki pártok programjában nincs olyan érdemi különbség, amely kizárná az összefogást, azonban kompromisszumok sokaságát kell megkötni. Ehhez pedig egy olyan vezetőt kell találni, aki a vitákat a végső, tisztességes egyezség képességével tudja majd rendezni – jelentette ki.

(Fotó és szöveg: MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Timur Link
2017. december 09. 15:31
Legyen ez kötelező ünnep Magyarországon! December 9.-e az összefogások napja. MSZP-Párbeszéd, DK és Szolidaritás! És még nincs is vége a napnak!
puszika
2017. december 09. 15:09
A Szolidaritással? Húúú! De annak tagjai a DK-sok!! Röhej!!!
péterx
2017. december 09. 15:05
Fegyenc trójai falova a "kompromisszum" : kössük meg , majd a kulisszák mögött kicsinállak utána , kedves "szövetséges"...
luisbathhelena
2017. december 09. 14:58
0+0=0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!