Molnár Gyula az MSZP választmányi ülésén konferálta fel Karácsony Gergelyt

2017. december 09. 12:39

Az MSZP elnöke az egri várvédők maroknyi csapatához hasonlította a magyar ellenzéket, majd átadta a szót Karácsony Gergely párbeszédes miniszterelnök-jelöltnek. Karácsony miniszterelnök-jelöltségéről úgy nyilatkozott, „neki mindegy”, hogy tolja, vagy húzza-e a szekeret, csak menjen a szekér.

2017. december 09. 12:39

Beszédet mondott Molnár Gyula MSZP-elnök, és Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje az MSZP választmányi ülésén szombaton – adja közre a Hír TV. 

A programbemutatónak szánt választmányi ülést Molnár Gyula pártelnök nyitotta meg, ahol az MSZP programját a „változás programjának” nevezte, melynek fő célja az oktatás, az egészségügy fejlesztése, illetve a jogállam, a szabad sajtó és a független ügyészség visszaállítása. Molnár kijelentette továbbá, büszke rá, hogy a szocialista párt a „nyugdíjasok pártja”, mivel ez azt jelenti, hogy az emberek bíznak bennük.

A pártelnök az ellenzéket az egri várvédők csapatához hasonlította, és újból kiállt a közös lista és közös miniszterelnök-jelölt mellett. „Ma Eger városát és a magyar demokráciát újra meg kell védenünk, össze kell fognunk, együtt kell működnünk, párbeszéddel természetesen, fel kell készülnünk és le kell győznünk a betolakodókat és le kell győznünk az árulókat, csak mi lehetünk az erősek” – fejtette ki Molnár.

Ezután Karácsony Gergely beszédére került sor, aki maga jelentette ki, „mindenkinek könnyebb lenne”, ha ő nem lenne a porondon. Lehet nekem is könnyebb lenne. Könnyebb lenne a demokratikus pártoknak is, mert nem kavarnék bele a terveikbe és számolgathatnák tovább a képzeletbeli százalékaikat” – jelentette ki, majd áttért arra, hogy ennek ellenére az ellenzéki térfélen egyáltalán nincs minden rendben.

Karácsony amellett tett hitet, hogy az ellenzéki politikusoknak azt kell tenniük, ami helyes, és nem azt, ami könnyű – így a Párbeszéd politikusa szerint a kormányváltáshoz az összefogásnál több kell, közös vízióra van szükség. Felvetette, hogy lehetséges, hogy azért csökken az ellenzék támogatottsága, mert a pártok maguk sem bíznak egymásban, így a szavazók sem bíznak bennük. Arról a kérdésről, miszerint lehetne-e az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, úgy felelt: „nekem mindegy, hogy tolom, vagy húzom a szekeret, csak menjen a szekér. Döntsék el a szocialisták, hogy milyen szerepet szánnak nekem. Ha kell megyek.”

(Fotó: MTI)

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2017. december 09. 16:59
Szemétláda, gerinctelen fickó, megérdemli az MSzP...
választópolgár
2017. december 09. 16:39
Van az a rinocérosz bőr a képükön az egriek hőstettéhez hasonlítani a saját hazaáruló helyzetüket, amikor ha az ő kormányuk alatt történt volna amigráció,már közel keleti polgárháborús állapotokat okoztak volna NGO-zónákkal és az illegális határsértő gazdasági bevándorlók betelepítésével. Nem baj,ez már a hattyúdal, pár hónap és a helyükre kerülnek, letűnt korok méltán elfeledett rossz emlékeként akiket a balsors is tép,mennek a balfenéken a sunyiba.
választópolgár
2017. december 09. 16:32
KARÁCSONYkor nem lesz SZÉL, de ez még a JOBBIK eset, mert A KÉTFARKÚ KUTYÁT is hamarabb utólérik mint azt a politikust, akivel hiába lesz EGYÜTT a huza-VONA jobbról balra, mert vele nem LEHET MÁS A POLITIKA és PÁRBESZÉD híján nincs más MOMENTUM csak a FIDESZ.
Bástyaelvtárs
2017. december 09. 16:28
Helyes. Az a lényeg, h januárig álljanak össze a kisebb nagyobb szövetségek, hogy aztán márciusban bejelentsék a teljes összeborulást. Ami már most formálódik a háttérben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!