Kétmilliárdból raknák rendbe a Hős utcát

2017. december 27. 21:08

Budapest hírhedt nyomortelepét a kőbányai önkormányzat kétmilliárd forintos állami támogatással számolná fel.

2017. december 27. 21:08

A Budapest X. kerületében található Hős utcában van a főváros talán egyik utolsó nyomortelepe – az ott tapasztalható áldatlan állapotok, a dizájnerdrogok terjedése és a bűnözés már évek óta komoly problémát jelentenek.

Ennek vetne véget a közeljövőben a kormány, amely kétmilliárd forintos támogatást ad a X. kerületi kőbányai önkormányzatnak a nyomortelep felszámolására – derül ki a legfrisebb Magyar Közlönyből, melynek tartalmát a Magyar Nemzet ismertette.

A lap hozzáteszi: Kovács Lajos kerületi polgármester egy szeptemberi interjúban is épp ekkora összegről beszélt a Hős utca helyreállításával kapcsolatban. Szerinte ebből a pénzből már meg lehetne vásárolni a problémás ingatlanokat, rendezhetnék a közműtartozásokat és lebonthatnák a legproblémásabb bérházakat, a Hős utca 15/A és 15/B alatt állókat – úgy tűnik, a kétmilliárdos támogatással hamarosan erre sor is kerülhet.

(Fotó: MTI)

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. december 28. 10:14
Ott a közelben voltam katona (jó régen, még a szocalizmusban). Már akkor ilyen állapotok uralkodtak a Hős utcában. Lebontani és sóval behinteni a dzsumbuj helyét. Ja és a lakók? Hát őket kiküldeni a Bundesmuttinak, mint a német jövő reménységeit. Ott már mindegy.
TAVIROZSA
2017. december 28. 09:23
A helyi lakosok bevonásával természetesen, ők is vegyenek részt a felújításban !!
atila68
2017. december 28. 07:31
Mi kerül kétmilliárdba egy képzett buldózeres brigádon?
pildar
2017. december 28. 01:31
Naponta megyek el kocsival a hírhedt háztömb előtt, kb fél éve elkezdtek rendet rakni, készenlétisek járőröznek az utcában, az udvart dózerral kipucolták. Aztán gyönyörűen füvesítették. Persze kettő nap tellt el, és már tele volt a gyep szeméttel, papírok, zacskók, törött bútorok, stb, de nem szabad feladni. Tudom jobban hangzik a "pusztuljon a sok szemét állat" szöveg, de valójában (törvényesen) csak így lehet: meg kell változtatni a környezetüket, ha szétkúrják, újra kicsinosítani, amíg rá nem jön a sötét bunkó paraszt, hogy neki is jobb így. Kőbányán és a nyolcban is ez megy amíóta a FIDESZ kormányoz, és működik. Eltart egy darabig de működik. Csak persze a libsiknek egyszerűbb a díszcigányok lopásairól hadoválni mint ezekről a lassan beérő, a lakosság kultúrálását célzó erőfeszítésekről beszélni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!