Jöhet a népszavazás a hármas metró akadálymentesítéséről

2017. december 20. 13:16

Horváth Csaba fővárosi szocialista politikus, és kilenc ellenzéki párt kezdeményezésére indulhat népszavazás a 3-as metróvonal teljes akadálymentesítéséről.

2017. december 20. 13:16

A főváros nem akadályozza a 3-as metró akadálymentesítéséről szóló népszavazási kezdeményezést – áll Tarlós István főpolgármester és helyettese, Bagdy Gábor szerdai közleményében. Közölték: a metró akadálymentesítéséhez nem az empátia vagy a szándék hiányzik, az „esetleges tervmódosítás csak pénzügyi forrás kérdése”. 

A referendumot „személyében hiteltelen politikus kezdeményezte, aki korábbi városvezetőként semmit nem tett a metró akadálymentesítéséért”, másfelől a kérdést meggondolatlanul fogalmazta meg, mert az M3-as metróvonal felújítása megfelel a törvényi rendelkezéseknek. Így a megfogalmazott kérés még népszavazás nélkül is teljesülne – írták.

„Az utas- és forgalombiztonság alapvető fontossági sorrendjében tudunk dolgozni”, és "így is sokkal többet valósítunk meg a rászorulók érdekében, mint az MSZP-SZDSZ tette az M2-es metró felújításakor” – közölte Tarlós István és Bagdy Gábor.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője szerdán jelentette be, hogy kilenc ellenzéki párt összefogott, és közösen gyűjti az aláírásokat azért, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek a 3-as metró teljes akadálymentesítéséről. Horváth mellett a budapesti Városházán Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja, V. Naszályi Márta, a Párbeszéd elnökségi tagja, Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke, Csárdi Antal, az LMP fővárosi közgyűlési képviselője, Élő Norbert, a DK budapesti koordinációs tanácsának tagja, Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke, Bartha Péter, a Modern Magyarországért Mozgalom elnökségi tagja és Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke is megjelent.

A szocialista politikus, aki november közepén kezdeményezett népszavazást a metró akadálymentesítéséről, elmondta, 138 ezer érvényes aláírást kell összegyűjteniük.

(Kép és szöveg: MTI)

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. december 20. 15:25
Marhaság. De kíváncsi vagyok mennyi aláírás gyűlik.
Gyéressy Károly
2017. december 20. 14:36
A dolog műszakilag szinte lehetetlen, illetve olyan áron, amin nyugodtan taxiztathatná a város a mozgáskorlátozottakat. Ez egy elmebaj. Tessék már belegondolni, hogy belvárosi mélyen lévő állomásnál ez hogyan oldható meg. Liftaknát csinálunk felfele, ami kibukkan egy ház pincéjében? Vagy csinálni még egy ferde aknát a mozgólépcsőssel párhuzamosan?
A teremburáját
2017. december 20. 14:18
Az érzékszervi vagy mozgási fogyatékos nem hülye, mint H.Csabika pl. Nem teszik ki magukat kockázatoknak. Ismerik a korlátaikat és alkalmazkodnak, de nem követelik esztelenül, hogy az épek alkalmazkodjanak hozzájuk minden téren. .
zakar zoltán béla
2017. december 20. 14:11
A pofátlanság Demszky méretű!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csaby a főbuta ingyen kalauz a zebrán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!