Romániában is téma a bérunió

2017. november 03. 15:56

A béruniós európai polgári kezdeményezés támogató aláírásainak gyűjtése Romániában is elkezdődött – jelentette be egy kolozsvári sajtótájékoztatón Gyöngyösi Márton és Dragos Tirnoveanu, a kezdeményező bizottság magyarországi és romániai tagja.

2017. november 03. 15:56

Romániában is elkezdődött a béruniós európai polgári kezdeményezés támogató aláírásainak a gyűjtése – jelentette be egy kolozsvári sajtótájékoztatón Gyöngyösi Márton és Dragos Tirnoveanu, a kezdeményező bizottság magyarországi és romániai tagja.

A Jobbik országgyűlési képviselője elmondta: román kollégájával öt állomást érintő erdélyi kampánykörútra indul, amelyen ismertetik a kezdeményezést, szakszervezeti vezetőkkel és más érdeklődőkkel tárgyalnak. Gyöngyösi elmondta: mind Magyarország, mind Románia lakói több mint tíz éve várják, hogy a bérek és az életszínvonal felzárkózzon a nyugat-európai szinthez, de mindkét országban keveset tettek a kormányok e cél eléréséért. 

Nem szeretnénk jogokat és kompetenciákat átadni Brüsszelnek. Nem mondjuk, hogy a bérek felzárkóztatása egyik napról a másikra megvalósítható. De azt igenis állítjuk, hogy az egyenlő munkáért egyenlő bért elvet mint célt meg kell fogalmazni” – jelentette ki a képviselő.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
terra
2017. november 03. 17:22
Nézzük csak kikkel is kavar a Jobbik Erdélyben, ki is ez a Dragoş Tîrnoveanu,, aki a newsint.ro főszerkesztője és "Az Orbán- rezsim megint el akarja lopni Erdélyt" címmel az alábbi cikket írta ( foter.ro szerkesztőjének kommentjei dőlt betűvel a cikkben) : http://foter.ro/cikk/20151001_az_orban_rezsim_megint_el_akarja_lopni_erdelyt A cikk végéhez fűzött foter.ro szerkesztői kommentár: (A szerző szinte teljesen ismeretlen, egyetlen eddigi, valamennyire említésre méltó megnyilvánulása, magyar ügyekben, de amúgy is, egy interjú volt az Adevărul számára Szávay István Jobbik-alelnökkel. Ezért teljesen érthetetlen, hogy az anyag a Foreign Policy România neve alatt jelenhetett meg! A megadott hivatkozás pedig egy hasonlóan obskúrus Global News Intelligence nevű, csak egy telefonszámot és egy elektronikus levélcímet tartalmazó impresszummal rendelkező szervezethez (?) vezet, melynek logója viszont nagyon emlékeztet a Külügyi Hírszerző Szolgálat, a SIE logójára. Persze, az utóbbi években gombamód szöktek szárba különféle „Intelligence” szerveződések… - a szerk.)" A Jobbik nem csak a KGB-vel, hanem a román hírszerzéssel is kavar?
Kup Lung
2017. november 03. 17:00
Még jó hogy nem olyan ment tárgyalni a jobbikból akiket már kitiltottak onnan ! Nehéz ügy lehetett kiválasztani olyan jobbikos vezetőt :) --- Tényleg .Vona bemehet egyáltalán vagy már őt is kitiltották ?
tom hagen
2017. november 03. 16:40
A Jobbik lassan a december elsejét is ünnepli. Rosszabbak már, mint a másik ellenzékek....
Einar
2017. november 03. 16:18
Jobbik - román, két nagy barom, együtt együtt csúsznak el a szaron.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!