Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Szerencsejátékok: nem adott igazat az államnak a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság

2017. november 30. 15:03

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság helyt adott szerdán az Unibetnek a szerencsejátékkal kapcsolatos kérelmének, amely további több száz per kimenetelére is hatással lehet.

2017. november 30. 15:03

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság szerdán helyt adott az Unibetnek a szerencsejátékkal kapcsolatos kérelmének, amely további több száz per kimenetelére is hatással lehet.

Maga a bírósági ítélet azt mondja ki, hogy Magyarország  megsértette az online szerencsejáték szolgáltatások nyújtására vonatkozó alapszabadságot, és jogellenesen járt el akkor, amikor a külföldi szolgáltatókat bírsággal sújtotta, illetve a weboldalaikhoz történő hozzáférést korlátozta.

„A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság tegnapi jogerős ítéletében – egyezően az Európai Bíróság által ebben az ügyben korábban 
meghozott előzetes döntéssel – a Trannel (korábbi nevén: Unibet) International Limited-et képviselő bpv JÁDI NÉMETH Ügyvédi Iroda tanácsadó csapata által előadottakat erősítette meg. A tegnap megszületett bírósági döntés értelmében Magyarországnak az online szerencsejátékok nyújtására vonatkozó koncessziók odaítélésével kapcsolatos szabályai nem egyeztethetőek össze a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvével, mert a korlátozások diszkriminatívak, sértették a letelepedés szabadságát és sérült az átláthatóság követelménye is” 
írja a bpv JÁDI NÉMETH Ügyvédi Iroda.

Dr Jádi Németh Andrea, a bpv JÁDI NÉMETH Ügyvezető partnere kiemelte: „A bíróság tegnapi döntésének alapvető fontosságot tulajdonítunk, mert az nagyban befolyásolhatja a hazai online szerencsejáték szabályozásának alakulását. Bízunk abban is, az ítéletre a magyar bíróság előtt jelenleg folyamatban levő több száz perben eredményesen lehet majd támaszkodni. Az online szerencsejáték területén az uniós jog szigorú követelményeket támaszt a nemzeti szabályozást illetően. Az egyes tagállamok által alkotott szabályozásnak azonban minden körülmények között transzparensnek, arányosnak és diszkriminációmentesnek kell lennie. A megfelelő, uniós joggal összhangban álló magyar szabályozás kialakítása mindannyiunk közös érdeke”.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2017. november 30. 16:03
Aztán a következő lépés az lesz, hogy a szerencsejátékok következtében kifosztott embereket a költségvetés kártalanítsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!