Csepelre hozatná a francia pápaszoborról leszedett keresztet Németh Szilárd

2017. november 01. 16:59

Egy bretagne-i kisvárosban eltávolítják a főtéren álló II. János Pál-szoborról a keresztet – Németh Szilárd javaslata szerint a keresztény szimbólum a XXI. kerületben lelhetne új otthonra.

2017. november 01. 16:59

Nemrég mi is hírt adtunk róla, hogy a bretagne-i kisváros, Ploërmel főterén álló II. János Pál pápa szoborról a keresztet el kell távolítani. A francia Államtanács október 25-i döntésében azzal érvelt, hogy „a francia köztársaság világi jellegét előíró alkotmánnyal, valamint az egyház és az állam kettéválasztásáról rendelkező 1905. évi törvénnyel” ellentétes a feltűnő emlékmű, ezért a szobrot vagy el kell távolítani, vagy a keresztet kell róla leszedni.

A történet azonban itt nem ért véget: Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke Mindenszentek Napján Facebookon nyílt levelet intézett Borbély Lénárdhoz, Csepel fideszes polgármesteréhez, arra kérve a XXI. kerület vezetőjét, a városrész fogadja be, és őrizze meg a II. János Pál pápa szobráról eltávolítani kívánt keresztet.

Úgy fogalmazott, a francia Államtanács döntése után, illetve Orbán Viktor a reformáció emléknapján elmondott beszéde után – melyben a „keresztényellenes, internacionalista erőkkel” szemben „keresztény értékeket követni igyekvő” kormányzásra hívott fel – javasolja a kereszt befogadását. A Fidesz alelnöke ezt mindaddig fenntartaná „amíg Franciaország a jakobinus kormányzás és az önfeladás útján halad”.

Hozzátette, a „szabadság, egyenlőség, testvériség” mellett, kell, hogy éljen bennünk a „hit, remény, szeretet” hármas jelszava is, ezért „még a szekularizáció hamis értelmezése mentén sem adhatjuk fel önmagunkat”.

(Fotó: MTI)

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2017. november 02. 21:17
Függetlenül attól, hogy a bretagne-i Ploermel-ieknek sikerül-e kibúvót találni az abszurd, eszement francia bírósági döntés alól, Európa még józan felének - nemcsak a keresztényeknek, minden európainak aki még nem vesztette el a józan eszét - kampányt kéne indítani, jelezvén: "Elég volt!!! Elég a - láthatóan már a nyugati jogrendet is maga alá gyűrt - eszmei terrorizmusból. Minden közösség, város, falu - azon a szinten, amelyet anyagilag megengedhet magának - állítson másolatot a bretagne-i Ploermelben felállított II. János Pál pápa szoborról. Akár tartsanak helyi népszavazásokat is az ügyben. II. János Pál pápa - azt hiszem - a protenstánsoknak is abszolút vállalható.
hartnesz
2017. november 02. 10:46
Ha már van egy ilyen városunk akkor Pápára kéne :)))))
Cságoly
2017. november 02. 06:30
Abszolút álságosnak és aránytévesztésnek gondolom a francia kisváros rendelkezését, Németh Szilárdét meg hatásvadásznak. A jakobinus jelző használata a mai francia kormányra nettó hülyeség. Valami ütőset akart mondani, de a párhuzam nem csak sántít, hanem egyáltalán nincs. Ezt bárki beláthatja, aki csak egy percet olvas a jakobinusokról. A hit, remény, szeretet hármas fogalom pedig nem jelszó, hanem a három isteni erény. Ezt jelszóként értelmezni megint csak nettó hülyeség és felszínesség.
noMores
2017. november 01. 21:22
Csodalatos ez a diszkereszteny faszarcu suttyo banda!:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!