A rendőrség szerint Soros nem készül erőszakra

2017. november 28. 08:35

A Nemzeti Nyomozó Iroda nem indít nyomozást Soros György ügyében – írja a Magyar Nemzet. Az NNI szerint Soros György a véleményét mondja el a migráció kapcsán, ez pedig „nem tekinthető erőszakos, fenyegetéssel járó cselekmény előkészületének”.

2017. november 28. 08:35

A Nemzeti Nyomozó Iroda nem indít nyomozást Soros György ügyében – írja a Magyar Nemzet. Korábban Mirkóczki Ádám jobbikos politikus fordult a rendőrséghez arra hivatkozva, hogy a fideszesek kijelentései alapján „Soros György a magyar állami szuverenitásra kiemelten veszélyes személy”, ennek alátámasztására pedig Németh Szilárd és Bakondi György kijelentéseit idézte, melyek szerint „Soros Györgynek van egy veszélyes terve, amelynek megvalósításán egy kiterjedt nemzetközi hálózat dolgozik”. Mirkóczki több bűncselekményt megjelölt – például az alkotmányos rend elleni szervezkedést –, amelynek gyanúja szerinte felvetődik a nyilatkozatok alapján.

Az NNI Soros György publikációira és a fideszes megszólalásokra alapozva egy hónapig vizsgálta, hogy megkezdjen-e egy eljárást, végül azonban elutasította a feljelentést, álláspontja szerint Soros György a véleményét mondja el a migráció kapcsán, ez pedig „nem tekinthető erőszakos, fenyegetéssel járó cselekmény előkészületének”, és annak gyanúja sem merül fel, hogy másokat buzdítana erőszakos vagy fenyegető magatartásra.

Az NNI azon kijelentés kapcsán sem érezte indokoltnak a nyomozást megkezdését, hogy Sorosnak köze lehet magyarországi tömegzavargások szervezéséhez, amelynek lényege „Magyarország függetlenségének és területi épségének megsértése” lenne.

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2017. november 28. 18:55
A világért se bántaná Sorost a vajda. Örökké hálás neki amiért kiszarta őt és pártját. Soros és Simicsak nélkűl sehol se lenne a vajda és a fidesz.
Mindjárt
2017. november 28. 16:38
Mé most se látják ezek a ostoba fidesz birkák, hogy bohócot csinál belőlük a cigányuk?
Szerintem
2017. november 28. 15:07
Felesleges a szócséplés. Vannak szervezetei Magyarországon. Beavatkoznak, hogy Magyarország pl. hogyan őrizze, ne őrizze, mit tegyen, mit ne a schengeni határon. Ragaszkodnak hozzá, hogy illegálisan átjárható legyen a zöldhatár. Beavatkoznak hogy milyen törvények legyenek, milyenek ne legyenek az országban. Beavatkoznak, milyen oktatási intézmények legyenek az országban és hogy ott mit oktassanak. Ideológiai képzéseket folytatnak az országban. Beavatkoznak, kik legyenek bírák, kik ne legyenek. Beavatkoznak, a jogértelmezésekbe, a jogalkalmazásba. Kioktatják a rendőrséget, az igazságszolgáltatást, a kormányt, a törvényhozást, hogy ki mit és hogyan tegyen. Meg akarják dönteni a kormányt és megszabni milyen kormány legyen helyette. Beavatkoznak a választási kampányba. Befolyásolják a közvéleményt, politikai, ideológiai, jogi követeléseik vannak. Tüntetéseket, akciókat, kampányokat szerveznek az ország törvényesen megválasztott kormánya ellen. Tök mindegy hogy tervnek, szándéknak, elképzelésnek, vagy minek nevezzük. Ami a lényeg, hogy egyértelmű az ország belügyeibe való külföldről fizetett, külföldi megbízásból történő ideológiai, politikai és jogrendi befolyásolás, beavatkozás.
Mindjárt
2017. november 28. 13:11
Ugye senki se gondolta, hogy a cigány nekimegy mesterének aki kiszarta őt és a pártját?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!