Thürmer Gyula: Kétszázezres minimálbért!

2017. október 18. 12:46

„Csalódottak vagyunk azért is, mert ebben az országban egyesek milliókat visznek haza, mi pedig néhány tíz-százezer forintot” – fogalmazott Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke.

2017. október 18. 12:46

A Magyar Munkáspárt a kétszázezer forintos minimálbérért és százezer forintos minimálnyugdíjért fog küzdeni – mondta a párt elnöke kedden egy budapesti rendezvényen.

Thürmer Gyula a párt „Fizessék meg a munkánkat!” elnevezésű országos akciónapjának nyitó rendezvényén hangsúlyozta, hogy ez a két téma ma a legfontosabb Magyarországon. Úgy fogalmazott: manapság a politikusok mindennel foglalkoznak: a Római-parti gáttal, legyen-e Paks III., vagy munkaszüneti nappá nyilvánítsák-e december 24-ét. Ezek is fontos kérdések – tette hozzá –, de az emberek úgy érzik, nem tudnak a jövedelmükből, nyugdíjukból kijönni.

„Csalódottak vagyunk azért is, mert ebben az országban egyesek milliókat visznek haza, mi pedig néhány tíz-százezer forintot” – fogalmazott a pártelnök. Ez a rendszerváltás után 27 évvel elfogadhatatlan – mondta, hozzátéve, az uniós csatlakozás sem hozta meg jólétet az embereknek.Thürmer Gyula kijelentette, hogy a 200 ezres minimálbér adómentes kell, hogy legyen, emelni kell továbbá a közszolgáltatásban dolgozók bérét.

A Magyar Munkáspárt elnöke szerint „ebben az országban van pénz, csak az nem ott van, ahol lenni kellene”. Mint mondta, pártja megadóztatná a milliárdosokat, és olyan adórendszerre van szükség, ami „elveszi” a milliárdosok pénzét, ezért Thürmer Gyula egyszeri, 45 százalékos vagyonadót ígért. Ezen felül progresszív adórendszert vezetne be, tehát a magasabb jövedelműek magasabb adók fizetnének, és szükség van áfacsökkentésre is.

„Ha a Munkáspárt ott lesz a Parlamentben jövő áprilisban, akkor azért fog küzdeni, hogy a dolgozó embernek, a munkásnak, nyugdíjasnak, a szegénynek több jusson, hiszen megérdemeljük” – mondta Thürmer Gyula pártelnök.

(MTI)

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. október 18. 19:26
Mibu'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GV0917
2017. október 18. 17:43
Kis láboskában hazahozta Kegyelmeséktől vacsoráját. Lefeküdtünk én eltűnődtem, Hogy ők egész fazékkal esznek. József Attila: Anyám. Thürmer Gyula: Gyulám. Ezüst tálalóban hazahozta Pufajkáséktól a vacsoráját. Lefeküdtünk én eltűnődtem Cseppig megitta a sztalicsnáját /nem hagyott az egy nyalintást sem- a vén piás!/
Patterson
2017. október 18. 16:46
Nekem se tetszik, hogy éhbérért dolgoztatják az emberek többségét, na de mi az, hogy "megérdemeljük"? Mert szegény és akkor megérdemli? Már megint ez a kommunista/szocialista duma - elvesszük attól aki megdolgozott érte (és most ne keverjük ide azokat, akik csalárd módon jutottak a vagyonukhoz, őket máshogy kell kezelni) és odaadjuk annak, aki szegény/nem hajtott annyira/nem tanult tovább/nem képezte magát? Áhh, elképesztő, hogy ezzel még mindig meglehet etetni embereket....
nyugalom
2017. október 18. 14:28
Egyenlo bert mindenkinek?... Jajjjjjjjj
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!