Czeglédy-ügy: jogsegélykérelemmel fordult az osztrák hatóságokhoz az ügyészség

2017. október 04. 10:16

Tisztázni kell, hogy Czeglédy Csabának van-e Ausztriában bármely pénzintézetnél számlája, ezért jogsegélykérelemmel fordult az osztrák hatóságokhoz a Csongrád Megyei Főügyészség.

2017. október 04. 10:16

Jogsegélykérelemmel fordult az osztrák hatóságokhoz az állami költségvetésnek több mint hárommilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult Czeglédy-ügyben a Csongrád Megyei Főügyészség – tájékoztatta Szanka Ferenc szóvivő szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a bűncselekményből származó vagyon elkobzása érdekében június 27-én Ausztriában, egy a magyar határhoz közeli kisvárosban lévő bankfiókban lefoglaltak csaknem egy kilogrammnyi aranyrudat egy Czeglédy Csaba nevére nyitott széfben.

A jogsegélykérelem keretében további kérdések megválaszolását kérte az osztrák hatóságoktól a főügyészség. Tisztázni kell, hogy Czeglédy Csabának van-e Ausztriában bármely pénzintézetnél számlája. Az ügyészség annak érdekében, hogy az adatokat soron kívül megkapja az osztrák központi bankszámla-nyilvántartásból, az osztrák hatóságok mellett megkereste az Eurojustot – az Európai Unió nemzetközi igazságszolgáltatási együttműködést koordináló ügynökségét – is.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága a fokozott ügyészi felügyelet mellett folyó nyomozás során a bűncselekményből származó vagyon elkobzásának biztosítására bankszámlákat, más személyek tulajdonában álló és céges ingatlanokat vett zár alá, kötvényeket és aranyrudakat foglalt le – áll a közleményben.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a férfi által vezetett, munkaerő-közvetítést végző Humán Operátor Zrt. köré szerveződő, munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céghálózat 2013 és 2016 között mintegy hárommilliárd forint összegű vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2017. október 04. 11:05
Fölösleges. Simon ügyében is megtagadták az együttműködést.
Senior
2017. október 04. 10:29
Néhány dolgot qvára nem értek. - Több mit 3 hónapja foglalták le az aranyat. Miért csak mos indítanak jogsegélyt? - Ezt a faszit egyszer már jogerősen elítélték hasonló bcs. elkövetése miatt. Ennek ellenére ügyvéd és önkormányzati képviselő maradhatott.
Mich
2017. október 04. 10:21
Botka Czeglédyje = Mesterházy Simonja?
di maggio
2017. október 04. 10:19
Lehet,hogy még az éhségmenetes Simon 240 milliójára is fény derül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!