Akar-e Ön autonóm cigány tartományt Magyarországon?

2017. szeptember 27. 21:37

Népszavazást indítana egy roma párt, hogy önálló cigány tartomány jöhessen létre Északkelet-Magyarországon.

2017. szeptember 27. 21:37

Érdekes népszavazási kezdeményezéssel állt elő szerda délután az Opre Roma Demokrata Néppárt – írja a Magyar Nemzet. Az eddig szinte ismeretlen párt ugyanis nem kevesebbet akar elérni, minthogy Észak-Magyarországi Roma Tartomány néven autonóm cigány terület létesüljön négy magyar megyéből.

A tartomány Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Heves megye területein jönne létre – erről Kamarás István, a párt elnöke beszélt a Magyar Nemzetnek a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt.

Ígéretük szerint a cigányságnak jobb anyagi lehetőségeket biztosítanának, mindemellett „nem lopnák szét az országot”. Kamarás emellett lopás helyett inkább a rászorulóknak adná a pénzt, amelyet „többféle helyről” biztosítanának, és beszüntetnék a korrupciót is.

Kamarás kifejtette, az elit elengedte a vidékiek és a cigányok kezét, és eddig pártja hiába próbált jobbító szándékú javaslatokkal előállni, arra a vezetés „a füle botját sem mozdította”.

Összesen 259 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2017. október 03. 09:09
Életképtelen, életszerűtlen, megvalósíthatatlan hülyeség, jellemző azokra, akik kitalálták, meg arra a sajtómunkásra, aki ezt hírnek véve, nyilvánosság elé tárja, meg az orgánumra, amelyik ezzel foglalkozik. Az élet csak olyan, h. azt tisztelik, aki dolgos és jut valamire. Ugyanakkor ne feledjük, csak egy kis pech, s bármelyikünk születhetett volna ODA. Nincs igazság a földön, csak az, h. ezeket széles ívben kikerülni, amíg lehet, s van hová. Egyelőre van.
kombinátor
2017. október 01. 22:15
lám-lám ... mi is lesz a bevándorlókból, magyarul migránsokból? "alázsatosan kérem engeggyenek be, csak meghúznám magam, amíg a vihar elmúlik ..:" miből is lesz a cserebogár? mondhatnám azt is, hogy nyújtsd oda fél karod és hamm bekapják az egészet ...
apika2
2017. október 01. 16:13
...én támogatom - legyen autonómiájuk, csak a terület a kérdés... Ha ott felhozzák a munkájukkal az országos átlagra a szintjüket, áldás reá... Hogy hol, legyen az a kérdés. Na a három megye kicsit erős... Mondjuk nevezzenek meg először 3 falut, amit felfejlesztenek... Az legyen a tárgyalási alap...
írmag
2017. szeptember 29. 10:02
A csonkítatlan Magyarország területén kívüli Romániától kell területet kérnetek, de az egynemű etnikum érdekében az utazási költséget vállaljuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!