Volt külügyminiszter: Putyinra csak partnerként kellene tekinteni

2017. augusztus 28. 12:26

Orbán Viktor rosszul teszi, ha szövetségesként tekint Oroszországra és nem csak partnerként, a holland nagykövet állításait pedig nem lehet válasz nélkül hagyni – mondta Kovács László. A volt külügyminiszter az ATV-ben beszélt többek között a magyar-orosz és a magyar-holland kapcsolatok alakulásáról.

2017. augusztus 28. 12:26

Kovács László, volt külügyminiszter az ATV-ben reagált a közelmúlt politikai eseményeire. A hollandokkal kapcsolatos botrányra reflektálva kiemelte, hogy Hollandiától nem számíthatunk hivatalos bocsánatkérésre.

„A nagykövet olyat mondott itt, amire nem lehet nem válaszolni. sose voltam csatározós külügyminiszterként, de erre én is felkaptam volna a fejemet” – nyilatkozott Kovács. Véleménye szerint Hollandiától nem számíthatunk hivatalos bocsánatkérésre, hiszen a hollandok külügyminisztere már elhatárolódott a nagykövet szavaitól és azt mondta, hogy Gajus Scheltema mondatai nem tükrözik a holland kormány álláspontját. „Szívesen elbeszélgetnék a nagykövettel, hogyan is értette mindezt.  Nagyon szerencsétlen mondat” – folytatta az egykori politikus.

Vlagyimir Putyin orosz kormányfő augusztus 28-i  budapesti látogatásával kapcsolatban a volt külügyminiszternek nincsenek aggályai. Véleménye szerint Orbán és Putyin hasonló abban, hogy egyiküket sem fogadják szívesen más demokratikus berendezkedésű EU-s tagországok, és az ilyen országok képviselői sem tesznek látogatásokat. Azonban míg Putyin bejáratos az EU-ba, addig Orbán Viktor ezzel a lépésével inzultálni tudja az uniót – mondta Kovács László. Hozzátette: szerinte Orbán Viktor a szovjet csapatok 1989-es kizavarását saját sikerének éli meg, 2010-ben szövetségesként tekintett az oroszokra.
 

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2017. augusztus 28. 21:40
Orbán partnerként tekint Putyinra, és a külügy nem hagyta szó nélkül a holland nagykövet szavait. Egyéb probléma?
nimród
2017. augusztus 28. 18:14
Kovács László "hazafiságban" lepipálta Jeszenszky Gézát! Jeszenszky kritizálta Szíjártónak a búcsúzó holland követ rágalmaira tett reakcióját, míg Kovács úgy nyilatkozott, hogy azokat nem lehetett szó nélkül hagyni.
Harangláb
2017. augusztus 28. 17:55
ha Orbán Putyin szövetségese, akkor a Merkel is az az északi Áramlat kapcsán...
Burmin
2017. augusztus 28. 15:18
Laci bácsi már csak szagolgatja a bugyit...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!